Bu teklif biraz fazla değilmi ?

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Makinamızın sık sık arıza cıkarmasından bıktık ve bir otomasyon firmasından revizyon teklifi istedik.Teklifte ekran,plc,enkoder modülü ve I-O modulleri var ve marka olarak ekonomik olsun diyede DELTA seçtik ve işçilik dahil 3000 dolar istediler.
Elimde delta nın 2009 fiyat kataloğu var ve malzeme 1200 doları geçmemesine rağmen ( İSKONTOLU FİYATTIR ) mühendislik fiyatı bana biraz yüksek geldi.1800 dolar hadi 1500 dolar olsun işçilik normalmi acaba?
 
önce proje çizim bedeli vardır.
onun haricinde ise kdv mütahhit karı gibi ek masraflar oluyor. ancak bu kadar tutmaması gerekir diye düşünüyorum.
teklif listesinin ayrıntılı şekilde göndersinler incelemenizde yarar var.
 
Bir projede sadece malzeme fiyatını baz almak her zaman doğru değerlendirmeyi vermiyor.Bu yüzden I/O sayısı ve otomasyonun zorluk dereceside çok önemli.Aynı malzemeyi siemens veya omron gibi marka bir plc almış olsaydın enaz üç misliye yakın bir fiyat artışı olurdu.Projenin maliyetini değerlendirme açısından değişik şekillerde kıyaslama yapabilirsin.Makinanın yenisinin veya üreticisinden revize edilmesinin teklifini alabilirsin.
Çoğu zaman projeye göre fiyat belirlenebiliyor.
 
Kumlama makinamızdaki 12 adet motorun kontrolünü yapan PLC panosunun yenisini 12000 $ a yaptırdık. Malzemeler Siemensti. Fiyat normal yani.
 
Malzeme fiyatına orantılı işçilik yanıltıcı olur.Proses baz alınmalıdır.Bu 1800 $ ın içinde kar,ulaşım ve 1 yıllıkta garanti dahildir.En basit proses için bile fiyat makul bence.Kolay gele.
 
bencede ıstenılen fıyat yuksek degıldır.Sadece malzemelere bakıp karar verılmemelı.
 
bence fiyat az bile olabilir, malzeme 5 lira bunun işçiliği 3 liradır diye bi kuralmı var? aynı şey benimde başıma gelmişti,
adama bu işe paha biçecek kadar biliyorsan bu işi otur yap diyip çıkmıştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,374
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst