Bu sitedeki UPS tanımları ile ilgili 2 soru?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
selamlar. Bu sitedeki ups forumlarını inceliyorum. kafama takılan ups çeşitleri 2 ye ayrılır statik ve dinamik diye bunlarda kendi içerisinde online ofline ve line interaktif denmiş..

Tersi değil midir? 3'ye ayrılır... 1) online ups 2) offline ups 3) interaktif line ups diye online ups'te statik ve dinamik olmak üzere 2'ye ayrılmıyor mu?

Birde buzdolabı için ups olmaz jeneratör olur diyen var... Bir kişide kare dalga sinüs olustugu için buzdolabından oyüzden online ups olur denmiş.. hangisi dogru ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sınıflandırmada işin sınırı yok, dediğinize ilave başka sınıflandırmalar da yapılabilir. Şu anda piyasada online ve line interaktif ups'ler çok yaygın.

Eğer UPS sinüse az çok benzeyen bir çıkış üretirse, ve gücü de bağlanacak yüke uygun ise, UPS neden olmasın? Olur tabiki. Bazıları da "tam sinüs" olması lazım falan diyorlar, yav bir şebekedeki sinüse bir baksınlar da ona göre söylesinler :) Bazan sinüsten çok testere dişine benziyor, bazan da sinüsün tepeleri köşeli oluyor. Harmonik distorsiyon olarak bakılırsa, birçok UPS'in ürettiği sinüs, şebekedekinden iyidir :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst