Bu kuş türünün adı nedir?

FakirMaker

Usta Üye
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
1,118
Puanları
181
Selamlar,

İki gün önce kuş pazarında bu kuşları gördüm adını öğrenemedim. Minyatür güvercine benziyorlar ama pek tanıdık bir tür değil. Kuşlarla ilgilenen birisi adını söyleyebilir mi? Biraz araştırıp bir çift almayı düşünüyorum.

IMG_20230206_141957.jpg
IMG_20230206_141952.jpg
IMG_20230206_141945.jpg
 
kendi fikrimi söylüyorum kimse alınmasın. evimde kedi besledim, şimdi cennetinde huzur içinde uyuyor pamuk hanım. bal hanım, sevimli pomerian spitz'im bana hala kapıcılık yaptırıyor. zaten kendisi de kapı zili olmaktan başka bir işe yaramıyor. kuş dediğinizde benim aklıma gelen tek şey özgürlük. o mavi gökyüzünde uçmak demek. o yüzden kafeste kuş beslemek bana aykırı. doğası uçmak olan bir canı kafeste esir olarak beslemek içim almıyor. zevklerin ve renklerin tartışılamayacağını biliyorum, ama ne yapayım ben buyum. sokak kedisi olmayan cins kedim (ki ona da karşıydım ama hanımlar işin içine girince akan sular durur. kedime babalık yapmak bana kaldı. onların hevesi geçer gider. merak etmeyin bal hanım da öyle. bir hevesle sahiplendiler. bakma işi bana kaldı) sokakta yaşayamaz, evde büyütülmüş ne av bilir ne de kendini korumayı. 16 yıl baktım. 16 yıl beni mutlu etti. kızımın annesinden daha fazla bir aşkla sevdi beni. hani zaman zaman kavga etsek te. hep barıştık, mutlu mesut yaşadık. köpeğimde aynı, aldılar biz bakarız diye. şimdi ben bakıyorum.
 
Merhabalar;
Sokaklarda gördüğümüz kumruların ( gugukçuk kuşu ) minyatür hali bunlar. Minyatür kumru olarak satılırlar. Doğal yaşam alanları 40 derece ve üzerindedir ama bizim gördüklerimiz ülkemiz hava koşullarına adapte olmuş olanları ve yavrularıdır.
 
Biraz araştırdım ötücü veya oyuncu kuşlar değiller, sessiz ve ürkek hayvanlar. Sadece doğal güzellikleri var. Kuşları çok seven insanlar için iyidir ama biz sultan papağanı beslemiş bir aile olarak biraz oyuncu bir kuş istiyoruz o yüzden bu hayvanlar bizim evde telef olurlar.
 
Bahsettiğiniz gibi size yakın sizinle ilgili bir kuş istiyorsanız + konuşsun da derseniz erkek muhabbet kuşu yada erkek papağan sahiplenebilirsiniz. Yavru almanız gerekmektedir ve tek beslemeniz gerekmektedir. Eşi olursa size olan ilgisi azalacaktır. Önemli not : Tek kuş bakmanız durumunda o size ilgi göstereceği gibi sizden de ilgi bekleyecektir. 5 - 10 dakika oynayıp kenara atılması durumunda strese girip ölüme kadar ilerler problemleri. Keyifli olması dileğimle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,749
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst