Bu bataryaları hangi pil şarj aleti ile şarj edebilirim.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koc006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim de test cihazım var. Test için sağlıklı alt sınır kaç olmalıdır?
güzel insan, ya ben doğru dili kullanmıyorum, yada siz benim dediğimi (kitap bilgileri karnımdan uydurmuyorum) anlamıyorsunuz.
1- elinizdeki test cihazı nedir bilmiyorum.
2- pili test etmek için, pilin tam şarjlı olması gerekiyor.
3- batarya paketinde 3,6 volt yazıyor, pil test cihazlarında varsayılan 3 volttur.
4-ben mucizelere inanmam. bir mucize olup ta pillerinizin canlanacağını sanıyorsanız; siz bilirsiniz.
5- benim bildiği tek sihirli değneğin üzerinde Atatürk resmi var.

güzel insan, ya ben doğru dili kullanmıyorum, yada siz benim dediğimi (kitap bilgileri karnımdan uydurmuyorum) anlamıyorsunuz.
1- elinizdeki test cihazı nedir bilmiyorum.
2- pili test etmek için, pilin tam şarjlı olması gerekiyor.
3- batarya paketinde 3,6 volt yazıyor, pil test cihazlarında varsayılan 3 volttur.
4-ben mucizelere inanmam. bir mucize olup ta pillerinizin canlanacağını sanıyorsanız; siz bilirsiniz.
5- benim bildiği tek sihirli değneğin üzerinde Atatürk resmi var.
https://www.tlsrobotik.com/urun/xh-m240-18650-lityum-iyon-pil-kapasite-ve-desarj-enerji-test-cihazi/
3V ayarlanacak o halde.

Asıl test için bilinmesi gereken ilgili pilin datasheet sayfasına bakılması gerekir.

Pillerin marka marka bu değeri değişiklik göstese de genelde 2.8 volt 3.0 volt civarlarındadır.

Ben seri bağlı diye biliyordum. Evet siemens s10. Bir tanesi dediğim gibi. 1.12v veriyor.
Diğer ikisi ise 0.100v ve 0.200v değerlerde geliyor. Bunları şarj etmek için benim pil şarj cihazım yok. Başka ne şekilde şarj edebilirim.
Ayarlı güç kaynağınız var ise 4.2 volta sabitleyip maksimum 500 miliamper ile şarj edin beş dakikada bir ayırıp ölçüm yapın voltajı yükseliyor ise bir iki saat şarjda tutun şansınıza kurtulabilir.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri