Bta 41 triyak ile nasıl dimmer yaparım?

kont17

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
170
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kayseri
Elimde BTA 41 triyak var. Bu eleman ile dimmer devresi yapmak istiyorum. Google'da arattırdığım dimmer devreleri ile bu elemanın A1 ve A2 Ucundan elektrik geçiremiyorum. Bu eleman için özel bir devre var mı? Bu elemanın ayaklarını ismini gösteren şema var mı? 220 Voltta çalıştırıcam rezistans için kullanıcam. 2200W'lık rezistans.
 
..google a "bta41 datasheet" yazarsan st nin pdf i çıkıyor..
 
Hazır satılan triyak dimmer alıp triyağı bta41 ile değiştirebilirsiniz.
 
Hazır satılan triyak dimmer alıp triyağı bta41 ile değiştirebilirsiniz.

Ustam merhaba bende aliexpresten gelme dimmerlerden var 2000w ancak bta41 alıp mevcut triyakla değiştirsem sorunsuz watıı yükselir mi? yani siz denediniz mi sadeece triyak değiştirerek watt yükseltmeyi?
 
bta41 ile dimmerin gücünü artırabilirsiniz. triyak değiştirerek gücü yükselttim fakat dimmer değildi faşördü.
 
Bta41 in sahtesiyle karşılaşmadım. Yinede güvenilir bir yerden almalı.
 
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama ben hazır bir devre buldum. Mikser hız kontrol devresi ve devre de bt 136 kullanılmış. Motorun devir ayarı yapılıyor voltaj ile ben bu devreye bta 141'i bağladım fakat sıkıntı her zaman ki gibi elektrik kanunları devreye girdi beni mağlup etti. Fazla akım geçirilen elektronik devre elemanı ısnınca fazladan akım geçirmeye başlıyor. BTA 141 sıcaklığa yenik düşüyor. Bu yüzden pasif soğutma pek işe yaramıyor. Aktif soğutma şart ve aktif soğutma için fan veya radyatör gerekir. Küçük bir aktif soğutma mümkün olmadığı için bu devreler 2300 W gibi rezistanslara dayanamıyor. Fazla akım geçince ısıdan dolayı BTA 141 işe yaramıyor. Yani bu devre olmuyor. Kolay gelsin gelişme yaşayan arkadaşlar uygulama devresini gönderirilerse sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst