Bosch SGS4002/20 Bulaşık Makinesi Sigorta Attırıyor

silencio88

Üye
Katılım
30 Mar 2010
Mesajlar
27
Puanları
1
Herkese merhabalar,

1999'da alınmış Bosch SGS4002/20 bulaşık makinem var. Yaklaşık 2 ay önce yıkama esnasında sigorta attı (hem makinenin bağlı olduğu sigorta hem de apartmandaki dairenin ana sigortası). Daha sonra böyle bir sorunla karşılaşmadım. Genellikle 4 programlı makinenin 65 derecelik programını kullanıyorum.

Dün makineyi 55 derecelik programda çalıştırmak istedim. Program düğmesi çeyrek geçe konumuna gelince yine sigortalar attı. Sigortayı açmadan önce düğmeyi çok az çevirdim, yıkama sorunsuz devam etti. Sonra bu sefer çeyrek kala konumunda tekrar sigortalar attı. Bu sefer program düğmesini ilerletmeden sigortayı kaldırdım, sigorta hemen yine attı. Azıcık ilerletince tekrar atmadı. Makinede ısınma vardı ama herhangi bir yanık kokusu almadım.

Bugün ön kapağı söküp kabloları ve switchleri kontrol edeyim dedim, herhangi bir yanık kablo veya switch yok. Acaba prizle ilgili olabilir mi? Başka prizde denemedim henüz. Fişte herhangi bir yanık yoktu. Ön kapağı kapatmadan önce birkaç sorunum oldu.

Resimde görülen deterjan kutusuna giden switch ben ön kapağı sökerken çıkmış. Bir de küçük mavi bir parça var, onun nereden çıktığını anlayamadım. Sanırım o da deterjan kutusuna takılıyor. Acaba switch hangi yönde deterjan kutusuna takılmalı ve bu mavi parça nereye takılacak?
IMG_3646.JPG
IMG_3647.JPG
IMG_3648.JPG
 
termik itici yada rezistans arızalı olabilir kontrol edilmesi gerekli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,227
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst