bosch no frost karlanma yapıyor

Benzer sorun tüm nofrostlarda oluyor sanırım. arızaların çözümü olarak.
Fan çalışmıyorsa değiştirilmesi
defrost sensörü ve termal sigortanın değişimi,
rezistans değişimi,
timer değişimi gibi bilgiler verilmiş..

Benim dolap Profilo 4305 ANFE ilk mesajda belirtilen üst kısmın soğutma yapıp, üst ön hava kanalından su gelmesi-damlaması aşağıya suğuk hava sirkilasyonu yapmaması sorunu oluştu.

Tamirci değil bu işlere meraklı birisi olarak, dolabı söktüm, buzun erimesini bekledim. fan çalışıyor, hava tahliye kanalından arka su kabına su gidiyor, ilk iş olarak bana damparli termostad gibi geldi. bunu söktüm inceleyip yerine geri bıraktım. belkide buzun erimiş olmasından 7-8 ay kadar sorun olmadan çalıştı. sonra bu sefer değerler normal değerlerde olmasına rağmen sigorta ve sensöre değiştirdirm. bu sefer yine 2 ay kadar çalıştı. sonra şuan yine aynı sorun. rezistans ölçümü sağlam duruyor.

Geriye timer kalıyor bu modellerde timer görevi kartta diye biliyorum. YANLIŞSAM DÜZELTİN. kartta patlak çatlak bir durum yok. genelde başka arızalarda hep kondansatörleri değiştirip arıza giderenler var fakat onlarda kart dengesiz çalıyor bende kartta led panelde sıkıntı yok. çalışıyor.

Sorunun karttaki timer rolünün çalışmadığı bu sebeple defroz işleminin gerçekleşmemiş olabileceği yönünde düşüncem var.

Tecrübe edinmiş usta yada meraklı kişilerin yorumlarını bekliyorum. kartı komple mi değişeyim. yoksa kondansatör yada başka devre alemanından mı şüphelenmeliyim ?

bosch-kdn-nofrost_320-profilo-4305-anfe.jpeg
 
Eğer bu kart ise, Kondansatör yada transistör daha sonra röle.
 
bobin hariç hepsini değiştirdim deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak. ( en az 1 yıl test etmem lazım. )
 
Arkadaslar benim nofrost buzdolabida karlanma yapiyordu tamirciyiyi cagirdim termostati arzalanmis buz dolabi sürekli calisiyormus bu yüzden karlanma yapiyor termostat i degistirdi ve suan karlanmayla ilgili herhangi bir problem im yok buzdolabinin calismasini takip edin belki sizinkide bu yüzden olabilir
Evren275 merhabalar termostat dediginiz dolabın içindeki derece ayarimi bizede termostat değişmesi gerekiyor dediilerde
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst