Kartta cam sigorta var mı ona bir bakın, var olan bir sigorta atmşsa yenisiyle değişin. EVAP'a da hiç elektrik gitmediğine ve EVAP motoru da çalışmadığına göre karttaki bir sigorta su dökülmesi ve saç kurutma makinesiyle olan işlemde atmış olabilir.
Saç kurutma makinesiyle çok yakın mesafeden eritme veya bir kurutma işlmeini yapmak çok riskli bir işlemdir, bir daha kesinlikle bunu tekrarlamayın. Bu yüzden no-frost Arçelik buzdolabımın su tahliye kanalı tıkanmış sular dolabın dışında değil dolabın altında ve içinde birikmeye başlamış (Fatih Bank Usta'nın videolarında çekimi yapılmış bu konu da vardı, bir sonda ile bunu açmaya çalışıyordu bu tıkanıklığı bir videosunda) ve yıllar sonra ise dolabın otomatik defrost işlemi sırasında dışarıdan elle biraz ileri-geri sarsınca (1-2 ay önce) bu tıkanan su tahliye kanalı kendiliğinden açılmıştı.
Her ikisi de futbolda olan bir tabiriyle kırmızı kart gerektiren kusurlu hareketlerdir, yani dolaba erisin diye sıcak su dökmek ve saç kurutma makinesiyle var olan buzlanmayı eritmeye çalışmak. Evet, ben de bu işlemi yaptım ve defrost sularının su tahliye kanalı bir gün kendiliğinden açıldı. Süper marketten bunun için bir bisiklet pompası dahi almıştım, ancak onu kullanmaya gerek kalmadı. Kolay gelsin.