Bosch bulaşık makinesi kapanıp tekrar baslıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ylcn55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Profilo BM 5223 bulaşık Makinesi ekran gidip geliyor yıkamaya 40 daki sonra başlıyor 1 saat çalışıyor tekrar ekran gidip geliyor yıkamayı zor bitiriyor. Anakart arızalı olabilirmi? Anakarttan tık tık diye ses geliyor. Bana yardımcı olacak bir arkadaş varmı nasıl tamir edebilirim elektronik bilgim biraz var yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Profilo BM 5223 bulaşık Makinesi ekran gidip geliyor yıkamaya 40 daki sonra başlıyor 1 saat çalışıyor tekrar ekran gidip geliyor yıkamayı zor bitiriyor. Anakart arızalı olabilirmi? Anakarttan tık tık diye ses geliyor. Bana yardımcı olacak bir arkadaş varmı nasıl tamir edebilirim elektronik bilgim biraz var yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

video görelim

Sorunun Olası NedenleriAnakart Arızası:Tık tık sesi: Anakart üzerindeki rölelerin açılıp kapanırken çıkardığı bir ses olabilir. Ancak sürekli veya anormal bir tık tık sesi, rölelerde arıza, lehim çatlağı veya kısa devre gibi bir sorunu gösterebilir.Ekran gidip gelmesi: Anakartın güç beslemesi veya kontrol devrelerinde sorun olduğunda ekran bu şekilde davranabilir.Yıkama sorunları: Anakart, motor, pompa veya ısıtıcı gibi bileşenlere doğru komut gönderemiyorsa, makine düzgün çalışmaz.Kablo veya Bağlantı Sorunları:Gevşek veya oksitlenmiş kablo bağlantıları, anakartın düzgün çalışmamasına neden olabilir.Ekranla anakart arasındaki kablo bağlantılarında sorun olabilir.Güç Kaynağı Sorunları:Anakartın beslendiği voltajda dalgalanma veya düşük voltaj, bu tür semptomlara yol açabilir.Kondansatörlerde şişme veya patlama gibi arızalar da anakartın düzgün çalışmasını engelleyebilir.Diğer Olasılıklar:Su giriş valfi veya pompa arızası: Makine suyu düzgün alamazsa veya tahliye edemezse, program takılı kalabilir.Sensör arızası: Su seviyesi veya sıcaklık sensörlerinde sorun, anakartın yanlış sinyaller almasına neden olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri