boru içindeki su seviyesini ölceçek sensör

usueslue

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
41
merhabalar,

benim elimde dikine 20-25cm civarında enine ise yaklaşık 1-2 cm vivarında boru var.ben bundaki su seviyesini mümkün mertebe en hassas hassasiyetle ölçmek istiyorum.ve bir entegre ve ya elektronik devre ile çıkştan 0-10 V veya 4-20 mA almak (PLC için) istiyorum.

bana bu konuda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
s.a abicim su seviye prop larını denedın mi hiç tahminen bu işine yaraya bilir prop ları okuyan bir motor koruma tıpınde bir röle war bu röle ye propları gırıyorsun ve sana kontak verıyor röle adını unuttum araştırırsan bulursun...
 
boru çapını genişletme imkanın olursa ultrasonic sensörle halledebilirsin binim bildiğim 1-2 cm çapında ultrasonic sensör yok ama boruyu değiştirmek mümkünse schneiderde 0-10 veya 4-20mA çıkışlı sensör var
 
su seviyesini algılayan çubuk üzerinde hareket eden balonlu analog bilgi veren sistemler mevcut ve bu bilgiyi PLC'ye 0-10v. veya 4-20a. cevirip kullanabilirsin.
 
Eliar Elektronik arkadasım bu adreste aradıgın sensör mükemmele yakın sonuc alırsın
basıt bısey yapıyosan pahalı gelebılır
 
alakan için teşekkürler.bana biraz daha detaylı anlatırmısın
 
ürünü burdan seçip ürün kodundan nette detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz fiyatlarda yazmaktadır katalogda

 

Ekli dosyalar

  • siemens_otomasyon_ve_kontrol_sistemleri_07_ocak_2009.rar
    3 MB · Görüntüleme: 0
teşekkür ederim tda verdiğin malzeme oldukça işime yaradı.tankdaki sıvının miktarını ölçmek için bu transmiterle uygulama yapacağım senin deneyimlerin oldu ise daha fazla ayrıntını bekliyorum.muhakkak benimde sana yardımım dokanacaktır.
 
baumer electric marka ultrasonic sensörler bu tip ölçümlerde hassas olarak iş görüyorlar. tipini hatırlayamadım ama gerekirse verebilirim. 0-10V çıkışı var üstelik :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,349
Mesajlar
925,606
Kullanıcılar
451,820
Son üye
husrev53

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst