Bol ceviz ye stresi önle!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,207
Puanları
3,256
Konum
BURSA
zEjdpj.jpg


Yağ, protein ve vitamin yönünden zengin olan ceviz, araştırmalara göre stresi azaltmaya yardımcı oluyor. Özellikle beyin için çok faydalı olduğu bilinen ceviz, kolesterolü düşürüyor, şekeri dengeliyor
.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, cevizin asırlar önce krallara ikram edilen çok kıymetli ürünlerin başında geldiğini söyledi.

Cevizin çok faydalı bir yemiş olduğunu anlatan Karadeniz, cevizin çerezlik dışında günlük de tüketilmesini önerdi.

Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklar için de oldukça faydalı cevizin taze tüketilmesini aktaran Karadeniz, şöyle konuştu:

"Ceviz, içerdiği yağ oranı, vitamin ve proteiniyle özel bir meyvedir. Cevizin kabuğu kırıldığında içinin beyne benzediği görülür. Dolayısıyla yapılan klinik araştırmalarda cevizin insan beyninde çok önemli bir eksikliği giderdiği tespit edilmiştir. Omega 3 bakımından özellikle beyne ve kalp, damar hastalıklarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Ceviz aynı zamanda bir diyet meyvesidir."

Cevizin hem yumuşaklığı hem de özel aromasıyla tatlı ve baklavalarda tercih edilen bir meyve olduğuna değinen Karadeniz, "Çerezlik olarak da ifade edilmektedir ancak biz artık cevizin temel gıda maddesi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda endüstriyel bir ürün. O nedenle ceviz her an, her gün tüketilmesi gereken bir meyve olarak tanımlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUKLARIN BEYİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR'

Cevizin yaşlıların tüketmeleri durumunda unutkanlığı azalttığını, çocuklarda ise beyin gelişimine katkı sağladığını belirten Karadeniz, "Cevizin taze olarak tüketilmesini öneriyoruz, kabuğunun kırılmasından sonra uzun süre raflarda bekletilmemesi gerekir. Kabuklu olarak saklanıp günlük taze tüketilmeli" dedi.

Prof. Dr. Karadeniz, cevizin içeriğinin zengin olması nedeniyle tüketenlerin stresini azalttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cevizin içerdiği bileşenler sayesinde insanları stresten uzaklaştırdığı, ailede huzuru getirdiği ve kavgaları azalttığını bilmekteyiz. Bu, Amerikan bilim adamları tarafından da tespit edilmiştir. Bunların yanında cevizin suyunun içilmesi durumda ise kolesterolü düşürdüğü ve şekeri dengelediği bilinmekte. O nedenle ceviz günlük mutlaka tüketilmesi gereken faydalı meyve türlerinin başında gelmektedir. Yaşlı, genç ve çocuk demeden herkese ceviz tüketmelerini öneriyoruz."

Alıntıdır.Kaynak:

http://www.posta.com.tr/saglik/HaberDetay/Bol-ceviz-ye-stresi-onle.htm?ArticleID=248688
 
Zaten kendi de (iç kısım) beyni andırıyor. Adeta ipucu veriyor.
 
Portakal suyununda stresi azalttığını duymuştum.

Saygılar...
 
Merhaba.Evet,çok haklısınız sn.alpernbugra,portakal suyu da stresi indirekt yoldan yani dolaylı olarak da azaltabilir.Bu mekanizma aslında şöyle olabilir benim varsayımıma (Görüşüme) göre.

Yediğimiz gıdaların bazıları farklı bünyelerde farklı reaksiyonlar (Vücut daha önce hiç tanımlamadığı bir gıdaya toksin,düşman algısını da göstererek alerjik bir reaksiyon) da gösterebilir.Alerji aşılarında da zaten bu aşırı hassasiyeti,kısmen veya tamamen ortadan kaldırmak için,vucudun çok yabancı olduğu ve dış düşman etkisi gösterdiği bu allerjenler (Toz,yün,tüy,tavuk eti,balık,vb.) koldan ayni çiçek aşısı gibi,birtakım derisel yüzeyde çizikler şeklinde uygulanarak, bu noktada bir kabartının çok fazla oluşup oluşmadığına da bakılır.Periyodik olarak da tekrarlayan bu seanslarla vücut yapısına bağlı olarak vücudun bu allerjen besinlere karşı olan hassasiyeti (Alerjen etkisi) oldukça da azaltılmış olur.

Portakal suyu işte bu bazı besinlere hasssiyeti (alerjisi) olanlarda kısmne oluşan toksik maddeleri bertaraf edebilir,kısmen bu histamini vücut için dahah zararsız kararlı bir madde haline getirebilir.İşte portakal suyu/stres azalması kriterinde aslı fayda da bu yoldan yani indirekt yoldan sağlanmış olur.Ders çalışırken veya aşırı sıcak bölgelerde (Antalya,Adana,vb.) aşırı sıcak nedeniyle oluşan rehavet,uyku halini bir bardak sıkılmış taze portakal suyu (Ama bir portakallı meşrubat ayni etkiyi de sağlayamıyor ne yazık ki) bertaraf edip zindelik ve uyanıklık halinin belirmesine de direkt yol açar.Onun dşında turunçgiller ailesinden (Limon,greyfurt,portakal,mandalina) içinde kivi ve geryfurttan sonra en fazla C vitamini barındıran çok faydali,bağışıklık sistemini oldukça da kuvvetlendiren (Ayrıca bu sonbahar,kış günlerinde biraz zahmetli de yapılmış olsa yumurtalı ıspanak yemeğini en az haftada bir kere yemeyi de özellikle tavsiye ederim) özellikte bir meyvedir.Bir kivinin 4 greyfurta,yine ayni bir kivinin 8 portakala tam eşdeğer C vitaminini de içerebildiğini okumuştum.

Sterese iyi gelipde kendimizi daha iyi hissetememiz benim kendi görüşüme göre dolaylı yoldan olan bu şekliyledir.Kolay gelsin.Saygılarmla.
 
Son düzenleme:
Ceviz, fındık, fıstık hikaye Sn Hocam herşey morale bakar. Sana zarar vermeye çalışan herşeyi görmezden gelecek zerre kadar değer vermeyeceksin, sevdiklerinle bir arada olacak, hoşlandığın şeyleri yapacaksın. Neşeli ol ki genç kalasın bu Dünyadan da zevk alasın.
 
Tıp elektroniği sayfası diye girdim annelerin günlerde konuştuğu muhabbet bölümü çıktı :) enteresan!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,238
Mesajlar
916,093
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst