Bitki yetiştirme kabinim için ısı koruması ?

biraz dağınık k.bakmayın :)

dzwxc.jpg

dzwqc.jpg
 
Öncelikle merhaba herkese.

küçük bir prototip denedim ancak yakın zamanda büyük ölçekli bitki yetiştirme kabini yapmayı planlıyorum iki adet 400 watt metal halide lamba bir kaç cfl ( toplam 350watt) kullanıcam ve kabin tahta olucak.

tahmin ettiğiniz gibi ortam sıcaklığı bir hayli yükselecek. demem o ki kabin yanmasın diye içerisi 40-50 dereceyi bulduğu zaman devreyi kapatacak bir şeyler lazım.

bulunduğum bölgede bütün elektronikçilere sordum adamlar tv tamir etmekten başka hiç bir halt bilmiyorlar. biz öyle şeylerle uğraşmıyoruz deyip başlarından savıyorlar. malzemeleri internetten temin edicem. yardımlarınızı bekliyorum. tşk.

---pt100 (sıcaklık sensörü kabin sıcaklığını ölçüp kontrolcüye göndermek için)
---1 tane emko kontrolcü (PID kontrol yapmak için)
---1 adet 2 kW kontaktör (lambalarını devreye alıp çıkarmak için)
---1 adet 16 A'lik otomat (devreyi korumak için)
---Lambaların (kabini ısıtmak için)
---Kablolar
---1 edet pano (cihazlarını yerleştirmek için)

Sana sistemini PID kontrolü yada on/off yaparak sabit sıcaklıkta tutabileceğin malzemelerin listesini verdim. Ancak Bu cihazların elektrik bağlantılarını doğru şekilde yapsan bile emko kontrolcüyü programlaman gerekecek. Bu programlama işi biraz zordur. Ama programlamayıda becerirsen kabinini sabit bir sıcaklıkta tutacak şekilde çalıştırabilirsin.Kontrolcüyü on/off çalıştırabilirsin demiştim yani şu sıcaklığın altına düşünce lambaları yak "on" ol. şu sıcaklığı geçince lambaları "off" yap şeklinde programlamak mümkün...
Tabiki kendi prosesine göre yukarıda arkadaşların belirttiği gibi farklı sistemlerde dizayn edebilirsin....
Sana hangi malzemelerle yapabileceğini söyledim.. Kontrolcüyü anlatmak ve devreyi yazmak çok zahmetli olduğu için devrenin nasıl kurulacağını ve kontrolcünün nasıl programlanacağını kendin öğreneceksin artık..
iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,262
Mesajlar
916,287
Kullanıcılar
450,083
Son üye
bilgees

Yeni konular

Geri
Üst