birileri artık şu adamları durdursun....

Ben hocaya böyle bi aletin olduğunu söyleyince hocamız olmaz öyle şey imkansız demişti ben aklıma geldikçe her yerde söylüyorum :)

Hocanız doğru söylemiş elektrik tasarruf cihazı diye birşey yok.
 
bugün bi arkadaşın elektrik dükkanına gittim .tek faz üzerinden elektrik faturasının düşürüldüğünü savunan bir kitapçık tutuşturdular elime .

iki adet faturayı koymuşlar resime ödenecek tutarların yüzde 30 u daha düşürdüğünü savunuyor kitapçık ...

tek fazın kompanzasyonu olmaz dedim açıkladım hesaplarla inandıramadım ... 110 ytl ye satıyorlar . bayilik verecek sevyeye gelmşler artık .

insanları ufak bir göz yanılgısıyla kandıran bu insanlara dur diyen yokmu artık ey cemati müslimin ...

alan memnunsa ,satan zaten memnun.halkımız bu cihazları almasınlar.yapacak birşey yok.
 
Burası Türkiye burada herşey olur imkansız diye bişey yok...
 
doğanın kanunun bu birşeyi alıyorsan yerine mutlaka birşey koyman gerekiyor mesela adamlar arabalarda tuninig yapıyorlar performans artıyor ama prformansın yanında yakıt azalmıyor aksıne artıyor bunlarıkide bu hesap ben bu işi destekleyen mühendis bile gördüm kandırmışlar adamı adam 15 milyarlık mal çekmişti:)
 
kompanzasyon akımı düşürür wat aynı kalır. bu da şu demek mesken abone leri kilowat cinsinden yani sadece aktif tüketime para ödediklerinden , fatura azalmaz ancak dağıtım şirketi (burda yeşilırmak) reaktif güç çekilmesin diye kompanzasyon yaptım diye sevinenlere :)) bişi demiyor çünkü reaktif güç Şebeke voltajını düşürdüğünden devrede kondansatör olması voltajı binevi sabit tutmaya yarıyor diyebiliriz . saygılar
 
Bir fazda kompanzasyon niye olmasın? Sonuçta bağlanacak olan kondansatör güç katsayısını yükseltiyorsa tüketim de azalmazmı? Şebekeninde güç katsayısı düşükse bu durum elk şirketinin de işine gelir.
Herkese iyi çalışmalar
 
bu cihazlardan birini test ettim akımı düşürdüğünü iddia ederek ampermatre koymuşlar test düzeneğine lambayı tek başına çalıştırınca akım çekiyor cıhazı devreye alınca akım düşüyor amaaaa cıhaz devredeyken lambayı kapatınca hiç harcama yokken akım çekmeye devam ediyor
lütfen bu testi yaparmısınız cevaplarınızı bekliyorum

Sayın Arkadaşım AmperMetre Toplam Akımı Gösterir. Mesela Balastlı Bir Floresan Ampüle Ampermetre Bağlayın Yaklaşık 0.9 A Gösterir O Anda Bu Zibidilerin Sattığı Cihazı Floresana Paralel Bağlarsanız Akım Yaklaşık Yarı Oranda Düşer,ama Düşen Akım Endüktif Akım'dır Ve Monofaz Sayaçları Etkilemez. Gelde Abone'ye Bunu Anlat İşte... Bu Arada Bu Firmalardan Birinin Sahibiyle Görüştüm Ben. Fransada Eğitim Gördüm Falan Dedi Bi Sürü de Kelime Sihirbazlığı Yaptı. Tiyatro Eğitimi Gördüğünü Düşünüyorum Çünkü Nerdeyse Beni Bile Kandıracaktı:)
 
cihazı alıpta faturam düştü diyen varmı acaba ?
 
tek faza kompanzasyon yapıldığı zaman kondansatörler zaten devreden cektikleri akımı da saate işleteceği için daha fazla enerji sarfiyatı olur.. bir yerde görmüştüm ufacık bi kutu prize takıyosun faturayı dusuruyomus dediler ama inanmadım
 
Bir fazda kompanzasyon niye olmasın? Sonuçta bağlanacak olan kondansatör güç katsayısını yükseltiyorsa tüketim de azalmazmı? Şebekeninde güç katsayısı düşükse bu durum elk şirketinin de işine gelir.
Herkese iyi çalışmalar


şöyle düşünelim 3 fazlı bir işletme var yanlız sayacın normal sayac bunda dahi kondansator bağlayamazsın ki monofaze çarpansız sayaca hiç bağlayamazsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst