Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik

Evet teknik servisin istekleri doğrudur. Elektrikli yangın motoru ana şalter öncesinden beslenir ve sadece manyetik şalter takılır. Yönetmelik gereği 2.motor (yedek motor) farklı kaynaktan beslenir. Genellikle dizel tercih edilir. Sistem jeneratör destekliyse sorun olmaz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sistemler aynı pano sisteminden çalıştırı-
lıyor ise tek kablo,ayrı panolardan besleni-
yor ise ayrı ayrı kablo çekilmesi gerekir.
Söndürme sistemi toplama ! değilse,mo-
torlar zaten ayrı ayrı çalışmaz.Çekilecek
kabloda yangın için uygun tip olmalıdır.As-
lında,bu sistemlerin,dizel motor ilede ye-
dekli olması gerekir.
 
NFPA37 ve NFPA110 standartlarını inceleyiniz. Yangın pompa motor panosunun kendi otomatik transfer sistemi olur. Trafo ve jeneratör çıkışlarından 2 kablo çekilir. Sebebi; tesisteki arızalardan yangın pompa sisteminin etkilenmemesidir.
 
Son düzenleme:
NFPA37 ve NFPA110 standartlarını inceleyiniz. Yangın pompa motor panosunun kendi otomatik transfer sistemi olur. Trafo ve jeneratör çıkışlarından 2 kablo çekilir.

Söylediğiniz standartlar elinizde varsa özelden paylaşabilir misiniz?
Bu söylediğinizi birebir tarifleyen hem bizim yönetmeliğimizden hem de belirttiğiniz standarttan ilgili kısmı resim olarak alıntı yapıp buraya gönderebilir misiniz?
 
Arkadaşlar, lokanta tarzı bir yer yapılıyorken mimar yanmaz kablo kullanılacak diye yazmışsa bunun kanuni bir dayanağı var mıdır? Yani lokantı tarzı yerlerde yangına dayanıklı kablo zorunlu mudur? Yönetmeliğe baktım ama net bir şey bulamadım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…