Bina ve daire telefon hattı

thesun1349

Üye
Katılım
23 Haz 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
İyi günler zayıf akim ile ilgili bir kac sorum olucak umarım cevapları sizlerin yardımı ile bulurum bulurum. Z+8 kat binamiz var her katta 4 daire dairelerde 4 tane telefon hattimiz cat6 kullanilarak priz rj11 +rj45 numeris jak prizle sonlandirilacak.

1. Ustalar dairelere zayif akım panosu koymayip tv ve telefon tesisatini direk elektrik saftina vermişler . Her daireye elektrik safti kullanilarak btkdan cat 6 kablo cekilecek bunlarında telefon prizlerine atlata atlata dolastiracakmis.cat6 4 per her prizde 1 tanesini kullanacakmis, Boyle bir şey yönetmeliğe aykırı degilmi? Bana göre 4 telefon prizimiz 4 adet cat 6 sortisi daire kutusunda toplanıp btkdan gelen tek cat6 ile hangisi kullanilacaksa bağlantı yapılmalı. yoksa her dairedeki 4 telefon prizinin icin ayrı cat 6 kablo btkya kadar indirilmelimedir.? Kısacası dairede 4 telefon prizimiz var bunlar için ayrı ayri sorti cekmemiz gerekirmi? Bu sortileri bina terminal kutusuna kadar mi yoksa daire zayif akım panosu veya saftina kadar mı cekmeliyiz. Daire zayif akım panosuna kadar cektiysek btk ya ne ile inmeliyiz. 4 tane cat6ilemi 1 tane cat 6 ilemi

2.cat 6 rj45 jak ile 1000 mbit kadar veri iletimi sağlıyor biz bu cat 6 kablolati rj 11 ile sonlandirip 2 telini kullanip adsl olarak kullandiriltriyoruz bu yanlış bir olay degil mi? Onun yerine her prize rj45 için cat6 kablo, rj11 ile sonladirilacak olanlar icin uygun 2 telli. çekip cat 6 kablomuzuda btkda rj45le fiberpanelden beslenen switche bağlasak daha hızlı bir alt yapımız olmazmi.

3. 36 daire icin btk terminal kutuve kablosu kaçlı seçilmelidir. Her abone için herzaman 2 telmi kullanliyor yoksa santralden fiber olarak gelen hatlarda fiber girilmis switchten direk daireye cat6 rj45 cikilabilirmi. Her daire için 2 bakır tel terminale baglaniyorsa biz ne den dairelerden 8 kablolu cat 6 indiriyoruz.

Sorularım bunlar bazı seyler kafamda tam oturmadı karışık olmus olabilir. yonetmelikler farkli bisi söylüyor saha ayrı bir olay bu islerle ilgilenen birisi yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst