bilgisayarıma format attım oyunlar açılmıyor

ALPX

Üye
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
178
Puanları
1
Yaş
35
selam benim sorunum şu: bilgisayarıma format attım driverları tam eksiksiz kurdum sorunsuz msı anakartın kendi cdsi ..sonrasında hiç bir oyun açılmıyor fifa 2005 e tıkladığımda şöyle hata veriyor fifa 2005 (requires hardware graphics acceleration ) grafik donanım gerektiriyor diye bi hataekran driverlarını sorunsuz yüklendi niyue hata verir ?:confused: lütfen yardım
 
Merhaba.En başta format cd'nizin sağlam olduğunu farzederek;
1.Direct x yazılımının işl. sistemi için uygun olan en güncel sürümünü kurdunuz mu?Çok eski sürümlerde ekr.kartınızı performanslı olarak ve en son güncel oyunlar için kullanamayabilirsiniz.

2.Agp yazılımını(Driverı) kurdunuz mu?Bu yazılım kurulmazsa msı anakartınızın mevcut agp veya pcı-express portu oyunlarda aktif olamaz ve görüntü karıncalı,kumlu olur,akıcı olmaz,yavaştır,sanki "onboard",yani düşük sistemli bir ekr. kartı çalıştırmış gibi olursunuz.Hiç grafik hızlandırması da olamaz.Aktif olursa görüntü net ve akıcı,oyunlar için gerekli olan hızlandırma da sağlanmış olur.Böyle bir uyarı da almışsınız zaten.Bu yazılım msı anakart cd'nizin "AGP" yazılı klasör kısmında yer almalıdır.Ekran kartınızın "amd" veya "nvidia" olması seçeneğine göre,"amd" ve "sis" başlıklı 2 klasör vardır.Amd'li ekr. kartı için "amd" klasörünü açıp,karşınıza gelen "761" klasörünü,bunu da açıp,"win2k" klasörünü(Örneğin win xp için),onu tıklayarak "agp2k522" yazılımını tıklayarak,işl. sistemi ve ekr. kartınıza uygun olan agp driverını işl.sistemine kurun.Nvidia 'lı ekr kartı için sis seçeneğini açarak gidin.Msı anakart cd'sinde yoksa internetten indirip sisteminize mutlaka kurun.

3.Ekran kartı driverını kurarken de,"hızlı" ve "normal" seçeneği varsa,mutlaka "normal"i seçip kurun.HDMI aygıtının ses düzeneği,amd'li ekran kartlarında özellikle ekr.kartının,HDMI ses aygıtı "hızlı" kurulumda,"Catalyst Control Center"ın kurulumunda sorun yaratıp tam olarak da kurulamıyor,aygıt yöneticisinde sarı ünlem çıkabiliyor,buna da dikkat etmek gereklidir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
ustam cevap için teşekkürler herzaman kurduğum xp cdsi anakart cdside aynı hiç sorun çıkmıyordu oyunlarda aynı format attım sorun çıktı
 
Ekran kartını güncelleyin; Direct X ve dot net framework leri güncelleyin. Sıkıntı Bunlaradan Kaynaklanıyor Olabilir
 
ekran kartı yok on board var (Direct X ve dot net framework) bunlar nerden bulcam xp cdsindemi anakart cdsindemi
 
google a direct x yaz microsoft sitesinden indir.sorun ekran kartının driverından kaynaklandıgını sanıyorum.en iyisi bir driver güncelleme programı indir birde ordan güncelle belki sorunun çözülür.
 
ekran kartı yok on board var (Direct X ve dot net framework) bunlar nerden bulcam xp cdsindemi anakart cdsindemi

Ekran kartınız onboard'sa,driver'ı mutlaka msı anakartınızın üretici tarafından kullanıma verilmiş olan anakart cd'sinde yer alıp bulunmalıdır,cd'yi bir inceleyin.Direct x'i www.directx.com sitesinden,Microsoft Net Framework'ü de,www.microsoftupdate.com sitesinden seçip yükleyebilirsiniz.İşletim sisteminiz,hala yasal destek süresi içinde kalan bir yazılımsa;örneğin windows xp SP3(Service Paketi 3) gibi,otomatik güncellemeler açık olduğunda,sizin yapmış olduğunuz seçime göre(Tam olarak kapatılması dışında) sizin de onayınızla yüklenebilirdi.Bu yazılım ayrıca,msı anakartınızın cd'sinde de yine yer alabilir,tüketicilerin kullanımı için verilmiş faydalı programlar kısmında bulunabilir.

Framework'ün belirli zamanlarda çıkmış olan sürümleri vardır.Bu sürümlerin,istenilen son sürümleri yüklü(Net framework 3.5 SP1 gibi)olmadan,bazı programlar(Laser printer'inizi çalıştıran yazılım veya bazı oyunlar;Unreal Tournament-3 gibi)hiç çalışmazlar,çünkü bu istenilen son sürümle çalışacak şekilde projelendirilmiş olabilirler.Bazı oyunlar için;yine bir başka güncelleme yazılımı,örneğin "Microsoft Visual C++ 2008" gibi güncellemeler de gerekli olabilir.Oyun kurulumu sırasında,bu durum size,oyunun oynanabilmesi için,bir uyarı olarak da bildirilebilir,bu uyarıları mutlaka dikkate alın.Kolay gelsin.
 
benim gta san andreasim neden açılmıyor bende size sorabilirmiyim :) (direct x i indirmediğimden olabilirmi)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,832
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst