isitma trafosu tamamiyle beton isitmasi icin kullanilan bir trafodur elimizdeki isitma trafolari 80 kva dir.prensip kolay 380 3faz trafoya geliyor uzerinde kadaeesi 5 tane 55v tan 1.kademedeki cikis olup kademe artirdikca voltaj artarak dolayisiyla telden gecen akimda artacagindan sicaklik kontrolu yapiyoruz.su anda bulundugumuz sicaklik -15 betonu bu yukarda anlatigimiz sistemle +15 dereceye kadar yukseltiyoruz 2.kademeyle 3.kademe arasi su anda pek bir siinti yasamiyorum ama doktugumuz yerler celik dikmek icin 2.5 a 1.5 temel ufak yani ilerde bir sikinti oldugu zaman yazarim he bide kademe kesinlikle labaratuarin beton sicakligini olcup uyarmasiyla kademe degistiriliyor yoksa betonu bu sistemle yakabiliriz basima geldi,bu isitma sisteminde dahi brandayla temeli kapatmamiz sart.mazotlu isimak masrafli elektrige gore bu yuzden isitma kablolarini betona uygun doseyip elektrikten yararlanilmali arkadasim kusura bakma konudan konuya geciyorum sadece aktarmak istedim anlamadigin seninde katicagin biseyler olursa paylasima devam edelim saygilar.