beko 2012 cxy çamaşır makinası

Katılım
1 Nis 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
38
makina çok su alıyor suyu kesmiyor.pompa ara ara çalışıp duruyor sebebinin bilen varmı arkadaşlar.kablo şeması elinde olan varmıdır.
 
kesin bilmiyorum ama prosestat denilen su seviyesini kontrol eden mekanizmayı bir kontrol et yuvarlak tüp reğülatörüne benzer bir malzeme ucunda hortum olur kazana gider bu malzemenin borularını kontrol et. elektronik kontrol kartı da arızalanmış olabilir kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • prosestat1.jpg
    prosestat1.jpg
    5.1 KB · Görüntüleme: 8
  • prosestat2.jpg
    prosestat2.jpg
    4.4 KB · Görüntüleme: 8
  • prosestat3.jpg
    prosestat3.jpg
    7.8 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Süleyman_özkan arkadaşın belirtiği gibi prosestat veya hortumunda problem olabilir.Genelde yıkama sonrası çamaşır lifleri prosestat hortumunu kazan tarafın tıkayabiliyor.Bu sebepten prosestat kazan su seviyesini algılayamıyor.Hortumu prosestat tarafından söküp kuvvetlice birkaç kez üfleyerek açılmasını sağladıktan sonra yerine takarak tekrar test edin.Su girişindeki vananın da kaçırıp kaçırmadığını kontrol etmekte fayda var.Kolay gelsin.
 
prostatı değiştirdim hortumlarınıda kontrol ettim pislik falan çıktı fakat halen aynı kazan doluyor.elektronik kart diye düsünüyorum.henüz sonuca ulaşmadım...yorumlarınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst