Bazı prizlerde güç düşük

Emrahkan

Üye
Katılım
25 Eki 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar merhaba. Evde ufak bi tadilat yapıldı çok ufak bi yerde elektrik de nasip aldı. Banyo wc tarafındaki elektrik hattının anahtar yerleri değişti ve iki adet priz eklendi.
Sorun şu; bu iki yeni prizde çalışan aletler (matkap, taşlama, fön makinası gibi) tam güçte çalışmıyor. Ayrıca bu hattaki lambalar yanarken zayıflıyor ve örneğin saç kurutma son ısıda açılırsa ve ya taşlama makinası biraz büyük o çalışınca sönüyor. Buradaki sorun nedir çözümü nedir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Nötr ile toprak yer değiştirmiş olabilir.Öncelikle onu gözden geçirin.
 
Son düzenleme:
Selam..
Çalıştırdığınız ürünleri kademeli olarak gücünü yükselttiğinizde, lambada buna karşılık kademeli olarak düşüyor ise; "seri lamba" devresi bağlamış olmalısınız.
Sn. "zeybek" dediği gibi priz lambaya seri bağlanmış olabilir.
Yani o lambayı yakan anahtar yerine priz bağlamak gibi düşünün.
Bağlantıları kontrol edin, prizlerin ve aydınlatmanın karışmış olması muhtemel (Özellikle prize bağlanacak nötr kablosu yerine, lambaya giden uç bağlantısına dikkat edin).
İyi çalışmalar..
 
Arkadaşlar buna cevap veremedim kusura bakmayın yanıtlarınız için teşekkürler. nötr yerine toprak hattına bağlanmış kablo kolayca çözüldü. Bu şekilde çalışacağını bilmiyordum prizin ya da lambanın. Öğrenmiş olduk.
 
Arkadaşlar buna cevap veremedim kusura bakmayın yanıtlarınız için teşekkürler. nötr yerine toprak hattına bağlanmış kablo kolayca çözüldü. Bu şekilde çalışacağını bilmiyordum prizin ya da lambanın. Öğrenmiş olduk.
Boyle bir hata ile karşılaşıyorsan demekki evinde kaçak akim koruma rolen yoktur bağlatırsan hem guvenliģin hemde alıcıların için iyi olur.
 
Hocam. Köy evi bu ev. Sigorta koymuşlar ona şükür :) ama haklısınız kaçak akım rölesi olsa bağlanıp elektrik aktığı anda belli olurdu. Hem güvenli hem sorun çıkarmazdı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst