Batteryy pack NASIL YAPILIR ?

HamzaToruk

Üye
Katılım
25 Mar 2019
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
27
Değerli arkadaşlarım sorum özünde elektrikli motosıkletlerin veya scooterlerin batarya paketini ucuza şarjlı pillerden yapmak aşağıdaki resimlere benzer bir ürün yapmak istiyorum hazır aldığımda bayağı tuzlu oluyur bundan ötürü nasıl yapabilirim yardımcı olabilecek arkdaşlarıma şimdiden teşekkür ederim

Not : Şarj ve deşar çıkışlarının ayrı olmasını istiyorum nasıl bir devre şeması izlemem lazım , aşağıdaki videoda benım ıstediğime yakın birşey yapılmış ancak ürünleri tam tanımıyorum yardımlarınız çin tekrar teşekkür ederim ..


1553613835755.png
1553614124248.png
 
Ucuz şarjlı pil derken ucuz 18650 lityum pilleri mi kast ediyorsunuz?

Eğer kastınız buysa ucuza nereden bulduğunuzu yasa satın alacağınızı öğrenebilir miyim? (Laptop bataryalarından çıkmalar hariç)
 
Ucuz şarjlı pil derken ucuz 18650 lityum pilleri mi kast ediyorsunuz?

Eğer kastınız buysa ucuza nereden bulduğunuzu yasa satın alacağınızı öğrenebilir miyim? (Laptop bataryalarından çıkmalar hariç)

Evet 18650 Aliexpress de gördüm Tr ye göre cuzi miktar
 
ilk bilmeniz gereken yurt dışından bireysel olarak pil getirmek yasak.

Gümrüğe takılmadan gelme ihtimali tabi her zaman var ama kanunen yasak.Ucuz aldım dersiniz gümrük yakalar hepsinden olursunuz.

İkincisi Çin'li vatandaşlar pil konusunda bildiğin profesyonel yalancı.Bu gözler 5000 ma 18650 pilin satıldığını bile gördü.O pilin ölçümü yapıldığında ise ortaya çıkan sonuçlar gülünç.900 ma den 1500 ma kadar bir aralıkta seyrediyor.Dünyada ticari kullanıma sunulmuş 2700 ma den daha fazla bir pil yok bildiğim kadarı ile ama Çin'li vatandaşlarda ne ararsan var.Tabi inanırsan.

Üçüncü olarak pil paketleme yapacaksan önce ne istediğini bilmelisin.Yani Kaç volt kaç amper.Neticede bunlar küçük birimlerin toplanmasından oluşan bir paket.Almak istediğin değerlere göre paketleme şekli değişecektir.

Bunun temel ilkesi ise seri ve paralel bağlamanın ne olduğunu öğrenmen.Daha sonrası bildiğin toplama işlemi.
Kabaca seride Volt artar paralelde Amper artar.
 
panasonic 18650 3200mAh çıkardı bende var..


çinlilere göre 10.000mAh diye de satıyor sonuçta etiketteki yazıdan ibaret

indir.jpg

pil neden yasak ki ?? çok satın alan var..

bu piller sahte değilse ucuz değil
en güzeli sadece pil satan yerler var, oralarda pil puntalama işleri falan da yapıyorlar, uygun bir fiyat yaparlar..
 
panasonic 18650 3200mAh çıkardı bende var..

pil neden yasak ki ?? çok satın alan var..

@hearthief bu pilden haberim yoktu? Nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim? Zaten piyasadaki adam gibi 2700 ma piller ya panasonic yada samsung ve sony ama işin piri panasonic.

Yasak olmasının sebebi taşıma riski ve güvenlik diye biliyorum.Kargo taşıma esnasında yangın çıkarsa gider koca gemi yada uçak :)
https://www.dhl.com.tr/tr/express/shipping/shipping_advice/lithium_batteries.html
 
Panasonic Ncr18650 serisi pilleri var, bir cihazın içinden çıkmıştı..

patlama mevzusu doğru uçaklara alınmıyor falan, ama kimse bakmıyor pil mi diye, sipariş gelen çok vardır, tabi arkadaş bilmeden çinden ucuz ette alabilir..
 
Evet şimdi Panasoniğin sitesine baktım NCR18650BF seri piller dediğiniz gibi 3200 ma. Gerçi güzel ülkemde 3400 diye satıyorlar ya neyse...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst