baskı devre için yazıcı ???

hackroniq

Üye
Katılım
14 Eki 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
baskı devreyi bilgisayarda çizdikten sonra kuşe kağıdına baskıyı aktarıyoruz ama bu yazıcının lazer olmasımı lazım normal olmuyomu???
 
lazer fotokopi de olur bu iş için piyasada lazer dolum yaptırılan makınalarda koyu çıkmıyor kuşe kağida koyu yazdırılması lazım ben yazıcıda orıjınal toner kullanıyorum ve kirtasıyelerde satılan fotoğraf kağidına baskı yapıyorum mıllet utuyle çıkarıyorum dıyor ben utuyle kalıtelı çıkacağına ınanmıyorum utu yaparken her noktaya homojen olarak baskı yapilamıyor bu iş için kimlik kaplama makınası aldım 4-5 sefer geçırıyorum baskılı devrede 0.15 mm yollar hatasız çıkıyor
 
Bu iş üzerinde denemeler yaptım.
Belki birilerinin işine yarar çalışmalarım.
Herhangi bir kırtasiyeden alınan kuşe kağıtların gerçekten bu iş için kullanılabilir kuşe kağıdı olmadığını gördüm. Yarı kuşe gibi bir kağıt kırtasiyelerin genelinde satılan. Matbaacılardan alınan 90 gr lık kuşe kağıt ve ütü ile şahane devreler aldım. Ankaradaki baskı devrecilerin genelinden daha kaliteli baskı yaptım. Hazırladığım devrenin bir kaçı smd devreydi hatta.
tekin arkadaşın söylediği genel olarak doğru. Ütüyle homojen ısı almak için üzerine bir bez koydum ve ütü ısısını sona getirdim. hazırladığınız kartın, çıkartacağınız baskı devrenin bütün kenarlarından en az 10mm büyük olmasına dikkat edin.
çünkü baskı devreyi basarken kenarlara ısı yoğun şekilde gitmiyor.
ütü işlemini bitirdikten sonra eğer ısınan kartı düz bir zemine baskı yaparak soğutursanız sonuç daha iyi oluyor. Soğuttuğunuz kartı sonra su ve diş fırçası ile kolaylıkla kaldırabilirsiniz. eğer kağıt ve toner bir arada kalkıyorsa bunun iki sebebi olabilir.
1.si ütü ısısını iyi ayarlayıp homojen olarak dağıtamamış olabilirsiniz.
2.si ise yukarıdada bahsettiğim gibi yarı kuşe kağıt dediğim kağıdı kullanıyorsunuz demektir.

Kolay gelsin.
 
bende samsung ml-2165 var ona su alisveris merkezlerin kagitlari brosurlerini koysam cekermi baski devre iii cikarmi..... yazici lazerli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst