pozitivist
Usta Üye
Evet. Yanmasa bile ömrü kısalır.transistör kullanmadan direk bağladığımızda ledler sürekli daha fazla yüksek akım çekerek yanar mı?

Evet. Yanmasa bile ömrü kısalır.transistör kullanmadan direk bağladığımızda ledler sürekli daha fazla yüksek akım çekerek yanar mı?
şu şekilde bir bağlantı yaptım fakat potansiyometrenin bir faydası olmadı sonuna kadar açınca çok ufak belli belirsiz ışıkta değişiklik oluyor . Bağlantıda hata mı var acaba ?Evet. Yanmasa bile ömrü kısalır.
resmi yeni gördüm.şu şekilde bir bağlantı yaptım fakat potansiyometrenin bir faydası olmadı sonuna kadar açınca çok ufak belli belirsiz ışıkta değişiklik oluyor . Bağlantıda hata mı var acaba ?
Terimleri tam bilmiyorum yüzden resimde işatledim. Tp4056 şarj giriş yerindeki (+) kırmızı kablo . tam karşısındadaki out olan B(+) yazan Yeşil kablo . out B(-) ise siyah kablo. Ayrıca B(+) ve B(-) girişlerinde 1860 piller bağlıuçların nereye bağlı olduğunu yazar mısın?
yeşil uç nereye bağlı?
led kolektöre(siyah renk) bağlanacak.
resmi yeni gördüm.
Kafamı karıştırdın.
Kontrol edip yeniden yazayım.
Kırmızı ile siyah uçlar arasına potansiyometre bağlanacak.(asla sıfırlama)
Transistorun beyzi kırmızı kıskaç
Transistorun emiteri yeşil kıskaç
Transistorun kolektörü ile siyah kıskaç uç arasına led bağlanacak.
umarım hata yapmamışımdır.![]()
panele ışık gelince panel çıkışları kaç volt ?Dediğiniz gibi yaptım fakat güneş paneline ışık gelince lamba sönmüyor
voltajı bilmiyorum fakat güneş paneline fener tuttuğum zaman tam güçte yanan led lambada bir miktar güç düşüklüğü oluyor.panele ışık gelince panel çıkışları kaç volt ?
pil voltajından 0.6-0.7 volt fazla olursa sönmesi lazım
Gündüz güneş ışığında dene.voltajı bilmiyorum fakat güneş paneline fener tuttuğum zaman tam güçte yanan led lambada bir miktar güç düşüklüğü oluyor.
teşekkür ederim zaman ayırdığınız içinGündüz güneş ışığında dene.
Aynı voltajı vermez.
Birde potansiyometreyi sıfır yaklaştırma fazla.