Basınç Transmitteri Ölçüm Hatası

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Hava kolektörünün basınçını ölçmek için 0-16 bar , 11_30Vdc girişli 2 telli 4_20ma çıkışlı basınç Transmitteri ile 100 metre mesafede yer alan Üniversal kontrolör ile basınçı ölçmek istiyorum. Hava kolektöründe manuel manometrede 7 bar görürken kontrolör de 5_6 bar gibi değerler bazen 8_9 bar gibi değer ler görüyorum ve bu değerler uyuşmuyor.Neden olabilir.
 
100 metrede çekilen kablo blendajlı mı?Elektrik hatlarının yanından gidiyor mu?Hız kontrol var mı?
 
Öncelikle manuel kontrol ile test edin. Kollektörden uygun bir hortum ve hava rekoru ile basınçlı hava alıp transmittere bağlayın sonrasında transmitteri uygun bir gerilimle besleyin ve 4-20 mA çıkışına uygun bir direnç bağlayıp multimetre ile gerilim ölçümü yapın. (multimetre ile önceden direncin değerinide ölçün) okuduğunuz gerilime göre doğru ölçüp ölçmediğine karar verebilirsiniz.

Saygılar...
 
Daha önce arkadaşların yazdığı gibi Transmiterin kablosunu güç kablolarının yanından geçirme kablo blendajlı olması gerek eğer yapabiliyorsan tek taraflı olarak bağla. Transmiterin eğer displayi varsa display ile PC üzerindeki değerler eşleşmiyorsa bu sefer Scada üzerinden filtre uygulaman gerek. Olayı şöyle değerlendir. Örneğin massflowmetreler vardır. Bunlar kütlesel ölçüm yapar. Massflowmetre üzerinden okuduğun değerler sürekli değişir. Ama scadada sabit görürsün. Bunu yazılımdaki filtreleme sayesinde yaparsın. Bir diğer dikkat etmen gereken konu transmiterını kalibratöre bağla. 0 barda 4ma max bar basıncındada (transmiter üzerinde yazar) 20 ma alman gerek. eğer bu değerleri alamıyorsan transmitere tekrar kalibrasyon yapman gerek. Birde Üniversal kontrolörün range aralıklarına bak. Üniversal kontrolörün range aralığı ile transmiterin range aralığı birbirini tutsun. Örnek kontrolörün 20 ma de 10 bar kabul ediyorsa transmiterin 9 barda 20 ma veriyorsa kalibrasyon yapıp sorunu giderebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst