Basınç problemi

bbbkkk

Üye
Katılım
4 Nis 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
2000 kg lık hidrolik presimizde basınç problemimiz var.pompa basıncını yükseltemiyoruz.150 den 130 a düştü ve şu an 120 de sabit çalışıyor.presleme basıncımız 310 bar preslemelerde ve makinanın çalışmasında herhangi bir problem yok.kaçak ihtimaline karsın silindir piston keçeleri oransal ve selenoid valflerin etki edebilecek olanları değişti.filtre tıkalı olabilir diye komple giriş öıkışlar değiştirildi120 den 130 a yükseldi fakat pompa devamlı yükte.ertesi günü tekrar 120ye düştü.şu an pompa devamlı yükte normalde yüke girip çıkmaaı gerekiyor pompa basıncı 120 debileri oynayınca bişey değişmiyor emişde gayet normal seyrinde.bu arada pompa değiştirildi fark olmadı.
 
Merhaba,
Konu,benim bilgilerimin tamamen dışında ama yine de sormadan edemeyeceğim.Basınç ölçeriniz kalibreli mi?(doğru ölçüyor mu ?)
 
Merhaba,
Konu,benim bilgilerimin tamamen dışında ama yine de sormadan edemeyeceğim.Basınç ölçeriniz kalibreli mi?(doğru ölçüyor mu ?)
Ölçümde bi sıkıntı görünmüyor m.metre değerleri neyse aynısını ekrandada görüyorum
 
Merhaba
Hidrolik konusunda bilgili değilim ama yağ akışkanlığı kaybolduysa bu sıkıntıyı yaşabilirsiniz yağ sıcaklığıda etkili olabilir.
Yağda sıkıntı yoksa motor milinde mekanik bir sıkışma olabilir motor ve pompa mili üzerindeki rulmanları kontrol edebilirsiniz.
Yağ hattında ezik ve kırılma ihtimalini de göz önünde tutmakta fayda var.
Kolay gelsin
 
Merhaba. Basınç ayar valfi (Basınç ayar regülatörü) hidrolik pompa çıkışındaki basıncı gereksiz by-pass ederek bu basıncı aslında olması gerekenden daha düşük seviyelerde tutabilmiş olabilir. (Örneğin ayarlı yay basıncının bozulup değişmesiyle) Hidrolik pompanın yerine basınç ayar regülatörünü veya valfini değişmeniz belki çok daha isabetli olabilirdi. Kolay gelsin.
 
Rgilator subaplariniz asinmis kacak yapiyordur test icin ana basinc regolatorunu basin ayarini sonuna kadar sikip motoru calistirin eger motor boguluyor ve duruyorsa saglamdir yok bogulmuyor ise regulator arizalidir tabi pomadan regulatore gelen basinc hattinda baska bi eleman yoksa var ise onu kontrol edin sistemde gomulu cek valf var ise onlari kontrol edin pistonlara hareket veren valflerin cekirdek surgulerinin pompa kismina asinma varmi diye kontrol edin normal degerler 0.0.2 dir fazla ise valfi degistirin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst