Banyo Aspiratörüne güç kaynağı tavsiyesi

güzel insan, konuyu başından beri takip ediyorum. hani şimdi ben rüya diyeceğim bilgisayar fanı için azıcık ucundan üzüleceksin. ben sesli düşüneyim yine sen olurunu olmazını seç.
1- bilgisayar fanı hani biraz büyük olsun 12x12cm en güçlüsü 0,15 amperdir yani bilgisayarın kasasının içindeki havayı üfler /çevirir /soğutur. bilgisayarın kasası olsun olsun 50 dm3 yani 50 litre. gücü o kadar.

2-şimdi bir banyo kafamızda canlandıralım. ben home ofis evde yaşıyorum benim banyo tuvalet bir banyo kısmı duşa kabin ile ayrılmış ve yaklaşık 10 m3. (10bin litre) şimdi ben buraya bir tane bilgisayar fanı takayım diyelim. nem olayını vaz geçtim, elektriğini de yani beslemesini. kaç tane fan lazım bana???

3-yukarıdaki satırlara bir gıcıklık yapayım, internette gezerken yada bir şekilde ucuza bir tane server fanı buldum, hem de şerefsiz fan 4-5 amper çekiyor. turbo turbo. ama gel jet motoru gibi ses çıkartıyor. ee beslemesi bir dert, sesi bir dert

4-şimdi elektrik bilgim ve el becerim yeterli diyeyim. yukarıda ustalarım zaten tarif etmişler.
a) pc fanı gürültüsü yok ama okul çocuğu gibi tuvalette sigara içsem, dumanını atana kadar akşam olur. ama sessiz, ama çoook az elektrik tüketiyor, ama bak ben ışıklısını taktım güzel görünüyor.
b) gıcıklık ya server fanı taktım, ne üflüyor bee, bir de gürültüsü olmasa, adaptörü de biraz küçük olsaydı iyi olurdu değil mi?
c) acaba 220 fan takmak daha mı mantıklı. sonuçta bu işler için tasarlanmışlar. giderim markete çalıştırır sesini dinlerim, denk geldim birkaç yerde nerdeyse sesi bile duyulmuyordu.
d) ben bildiğimi okur o pc fanını takar geçerim.
valla ben yapanların yalancısıyım;
bu video dan gördüm. Hani oluyormu diye birde burada danışayım dedim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
valla ben yapanların yalancısıyım;
bu video dan gördüm. Hani oluyormu diye birde burada danışayım dedim.
güzel insan olmaz diye bir şey yok, taktım oldu, yaptım oldu. her şey çok güzel bak adam (adam değil genç bir arkadaş mühendislik bilgisi yok) 12 volt 12x12 cm ye fanı pencere menfezini kapatarak yapıyor ve oluyor. OLEY BE. ama banyo ve tuvalet gibi yerlerde sıcak sudan oluşan buharın dışarı atılması var değil mi? ihracat yaparken çıkan kötü kokular ve gazlar var. yani içerideki havanın sirkülasyonu önemli bir de mukavva kullanmış :( rutubet su buharı yediği zaman ne kadar ömürlü olacak? hadi fana bir artı vereyim 0,6 amper bilgisayara takamazsın ana karta yazık. (tavsiye etmem) eee yazı var kışı var yağmurlu havası var, hepsini geçtim sirküle edeceği hava kaç m3/h . yani olmaz değil ki. yapılabilir ve yapılmış. sağlık hijyen konuları yok. hani ilkokul çocuğunun proje ödevi olmuş... bir şeyin yapılmış olması, hatta patentinin alınmış olması; o şeyin kullanılabilir bir şey olduğunu göstermez. bak tesla amcanın çakal arkadaşı onun uçan dairesinin patentini aldı. sen uçan daire yaparsa uçuramazsın adama para ödemek zorundasın. işin güzel olmayan tarafı ise patentini aldığı uçan daire de uçmuyor. ama yoklukta kullanılır. en azında burnuna az koku gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst