Banyo Aspiratörüne güç kaynağı tavsiyesi

maviplanet

Üye
Katılım
20 Ağu 2019
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
45
Banyo menfezine pc fanı takmak istiyorum. Youtube da anlatmışlar ama orada ki ürün; AC 110V-220V DC 5V 12V 24V anahtarı güç kaynağı sürücü adaptörü , isimli aliexpres te satılıyor. buradaki sitelerde baya baya pahalı.

güç kaynağını yani 220 voltu 12 v ye düşürme işlemini eski nokia şarj aletinden yapabilirmiyim. Yada banyo aydınlatmam sıva altı led. bu led ışıktan yararlanamam değil mi?

Not: menfez için üretilmiş aspiratörler var fakat evde şuan kullanmadığım atıl duran pc fanını değerlendirmek istememden ötürü bu metodu kullanmak istedim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
PC fanı o ise yetmez. Nokia adaptörü olmaz gücü yetmez. İmkan varsa herkesin yaptığı gibi 220VAC uygun bir fan almalısınız. Banyo ve tuvalet için panjurlu veya düz bir çok çeşit var.
 
İki tane alın kargo bedava .
veya 12 volt kaça amper ?
ÖRNEĞİN .

https://www.google.com/search?q=12v...HZZZCAwQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=937&dpr=1

EDSON ELEKTRONİK 100'lük Aspiratör EDSN100
https://www.trendyol.com/edson-elek...MIjKLL_Nyf_wIVwedRCh01_QRfEAQYASABEgI53fD_BwE

Sipariş Özeti

  • Ürünün Toplamı110 TL
  • Kargo Toplam19,99 TL
  • 100 TL ve Üzeri Kargo Bedava (Satıcı Karşılar)
    -19,99 TL

TOPLAM İNDİRİM19,99 TL
110 TL

Bu EDSON ELEKTRONİK 100'lük Aspiratör EDSN100 ne kadar iş görür ?
ve Pc fanı ne kadar iş görür ?
Bence boşuna masraf .
 
Son düzenleme:
edson fan kaç watt? kaç rpm? hava akış hızı cfm?

Ne kadar iş görür bilmiyorum .

Yorumlardaki fotolar ( altta )

http://www.ed-son.com.tr

http://www.ed-son.com.tr/dosyalar/edson_guncel_katalog.pdf

https://www.edsonaydinlatma.com/kategori/plastik-ve-sanayi-aspirator

https://www.trendyol.com/edson-elek...2535/yorumlar?boutiqueId=61&merchantId=468049

ESDSON.png
 
Son düzenleme:
.. ben mutfak penceresine takmıştım 12 V pc fanı.. mutfaktaki sigorta kutusunun içine yanlış hatırlamıyorsam
şarj adaptör devresi koymuştum.. fan üzerine küçük bir led taktım..
hiç durmadan aylarca çalışır..rocker switch kumandalı..
neden 12 volt..
çünkü kablo güzergahında 220 volt istemedim..
220 volt kullanılabilir ama fan yeri ve tesisatı önceden hazırlanmıştır veya güvenli bir şekilde sonradan çekilebilirse olur.. rastgele bir adaptörün kullanılmasıda risk oluşturabilir, örneğin uygun olmayan bir adaptör alçı tavan içine konulursa oluşan ısı sıkıntı çıkarabilir, buralar ıslak hacim, dikkatli olmak lazım..
zamanlayıcılı aspiratörlerde var.. banyo ışığı ile beraber çalışır.. ışık kapatıldıktan sonra ayarlanan süre boyunca çalışmaya devam edip kendi kendine kapanır..
benim tavsiyem eğer konulara uzak iseniz hazır bir ürünü iyi bir tesisatçıya taktırmanız..
 
Son düzenleme:
yorumlarınız için teşekkür ederim. ben bu işte malesef tecrübe sahibi değilim. ve banyo ıslak ve rutubetli olduğundan tavsiyenizi dinliyeceğim.

Banyo aspiratörü adı altında ki satılan ürünlerin desibel olarak 30 ds. un altında olanları mevcut ama onlarda epeyce pahalı. 35-40 ds olanlar zamanla baya bir uğultulu çalışıyormuş. oda aşırı rahatsız ediyormuş. pc fanını tercih etmek istememdeki sebeplerden biride ses seviyesi düşük olması idi.

aspiratör olarak çok çeşit var ama kafama takılan ? işaretleri mevcut.
https://www.trendyol.com/made/plast...valandirma-menfezi-panjur-35x35-cm-p-86668262

banyomdaki menfez yukardakinin tıpkısı. arka elek kısmı metal sanırım bendekinin de. bu menfeze alacağım aspiratörü montaj yapabilirmiyim.

Kimileri menfez eleğini kesip içeriden geçirerek arka kısmı dışarı vermiş, kimisi arkaya kontra plak ile montelemiş. Piyasada aspiratör de takılmış hazır menfezler var ama takılı aspiratörler sanırım yüksek sese sahip. ondan hazırları alıp da pişman olmak istemiyorum.
bosch markasının da var mesela 35 ds ses seviyesinde.

banyosuna takıp deneyimleyen var ise yorumları bekliyorum.
 
güzel insan, konuyu başından beri takip ediyorum. hani şimdi ben rüya diyeceğim bilgisayar fanı için azıcık ucundan üzüleceksin. ben sesli düşüneyim yine sen olurunu olmazını seç.
1- bilgisayar fanı hani biraz büyük olsun 12x12cm en güçlüsü 0,15 amperdir yani bilgisayarın kasasının içindeki havayı üfler /çevirir /soğutur. bilgisayarın kasası olsun olsun 50 dm3 yani 50 litre. gücü o kadar.

2-şimdi bir banyo kafamızda canlandıralım. ben home ofis evde yaşıyorum benim banyo tuvalet bir banyo kısmı duşa kabin ile ayrılmış ve yaklaşık 10 m3. (10bin litre) şimdi ben buraya bir tane bilgisayar fanı takayım diyelim. nem olayını vaz geçtim, elektriğini de yani beslemesini. kaç tane fan lazım bana???

3-yukarıdaki satırlara bir gıcıklık yapayım, internette gezerken yada bir şekilde ucuza bir tane server fanı buldum, hem de şerefsiz fan 4-5 amper çekiyor. turbo turbo. ama gel jet motoru gibi ses çıkartıyor. ee beslemesi bir dert, sesi bir dert

4-şimdi elektrik bilgim ve el becerim yeterli diyeyim. yukarıda ustalarım zaten tarif etmişler.
a) pc fanı gürültüsü yok ama okul çocuğu gibi tuvalette sigara içsem, dumanını atana kadar akşam olur. ama sessiz, ama çoook az elektrik tüketiyor, ama bak ben ışıklısını taktım güzel görünüyor.
b) gıcıklık ya server fanı taktım, ne üflüyor bee, bir de gürültüsü olmasa, adaptörü de biraz küçük olsaydı iyi olurdu değil mi?
c) acaba 220 fan takmak daha mı mantıklı. sonuçta bu işler için tasarlanmışlar. giderim markete çalıştırır sesini dinlerim, denk geldim birkaç yerde nerdeyse sesi bile duyulmuyordu.
d) ben bildiğimi okur o pc fanını takar geçerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,183
Mesajlar
915,685
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst