Bana 1 Harf Öğretenin 6 Ay Tatil Yapması.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yelek 87

Profesyonel Üye
Katılım
1 Tem 2011
Mesajlar
864
Puanları
306
Yaz Tatili: 62 gün
sömestre: 14 gün
ramazan bayramı: 3.5 gün
kurban bayramı: 4.5 gün
hafta sonu: 42x2= 84 gün (52 haftanın 10 haftası yaz tatili ve sömestre içinde kaldığı için 42 haftadan hesaplıyoruz)
29 ekim: 1 gün
23 nisan: 1 gün (ilköğretimde 2 gün)
19 mayıs: 1 gün (liselerde 2 gün)
1 ocak: 1 gün
1 mayıs: 1 gün
+________________
toplam: 173 gün

30 ağustos yaz tatili sebebiyle değerlendirmeye alınmamıştır.
173 gün+kar tatili+ bulunduğu ilin kurtuluş günü derken al sana 180 gün deder. YANİ 6 AY!!!!!!!!!

Hesap ortada,
Geri kalan 180 gün içinde ise yarım gün çalışma (part time)

Her öğretmenler gününde geçinemiyoruz diye ekranlara çıkan ve sadce 1,5- 2 ay tatilimiz var diyenlerin bilgilerine sunulur.

Not: Hafta içi de boş günü olan hocalarıda saygıyla anıyoruz.
 
Son düzenleme:
21 senelik öğretmenim 62 gün değil 45 günden fazla yaz tatili yaptığımı hatırlamıyorum.
+ olarak eleştirenler benimle beraber mi okudular? Kıskanma çalış senin de olur.
Evde yazılı okumalar, yarınki derse hazırlanmalar, değişen teknolojiyi takip etme, zorunlu seminerler, hafta sonu dersleri vs. şu hesapladığınız 180 günden bir de onları düşelim.
Haftada 2 gün pansiyon nöbeti bunları da düşelim bakalım ne kadar kalacak geriye?
Bu arada sabah 8 akşam 17 her gün okuldayım.
Seçimlerde zoraki köylere görevlendirmeler, yaz ve sömestr tatillerinde aöf, açık lise vs sınavları bunları da unutmayın düşmeyi.
 
Bende 2 haftadan fazla tatil yaptığımı hatırlamıyorum. O da her sene değil 2 sene de bir olabilir, o da kesin degil, parçalı izne çıkmak zorunda kalıyorum. Ne diyelim hocalarımıza saygılar...
 
Saygıdeğer Bolubeyi hocam, bu konuyu açma sebebim halinden çok şikayet eden öğretmenlere durumun ne olduğunu göstermekti. Hesap çok net ve ortada. Özel sektörde çalışan bir mühendis hatta şantiyede çalışan bir mühendisin 5 yılı senin 21 yılına çalışma süresi olarak bedeldir. İnsanların yıllık izinleri 1 hafta, cumartesileri çalışıyorlar, resmi tatillerde çalışıyorlar ve hatta bayramda bile çalışmaları gerekiyor, bu insanlar bu kadar hallerinden sızlanmıyor. Öncelikle abim öğretmen ve bunca yıl okullarda okuduk öğretmenlerimizin durumu gözlemledik ki abimden dolayı özel hayatlarınıda biliyorum. Mayıs aylarında lay lomlar başlar derste, haziranda öyle geçer, temmuz ve ağustos yatış, eylülde okullar açılmadan yapılan toplantılar, okullar açıldığında 2-3 hafta süren lay lom durumlar, dediğim kar yağar tatil, zart olur tatil, zurt olur tatil. Çoğu öğretmen yarım gün çalışır, hatta kıdemli öğretmenlerin haftaiçi boş günleride vardır. Şubat ayında iki hafta dönem arası izni. Kamuda diğer memurların izni bile 20 gün. Yok yazılı kağıdı okuyoruz yok derslere hazırlık yapıyoruz demeyin bunlar inandırıcı bir kanıt olamaz. Merak edin kıskanmıyorum zaten mühendisim, öğretmenliğin şartlarını bilerek tercih etmedim, etseydim bile emin olun bir çok öğretmen gibi şartlardan sızlanmaz çok çalışıyoruz bizim mesleğimiz yorucu gibi bahaneler arkasına saklanmazdım. Durumun netliği özel okul ve dershanede çalışan öğretmenlerin çalışma süreleri ile kamudaki öğretmenin çalışma sürelerinden bellidir. Onlarda öğretmen onlarda emek veriyor ve nerdeyse meb`teki öğretmenin 4 katı fazla mesaiye giriyor.


İnsanlar niye öğretmen olmak istiyor, bayanlar evlerine vakit ayırabilmek için, erkeklerde devlet güvencesinde iş ve ek iş yapabilmek imkanı için seçiyor. Kaynanalar niçin öğretmen bayan isterler oğullarına. Üstelik son zamanlarda öğretmen maaşları piyasaya göre oldukça iyi bir seviyeye geldi ama hala beğenmeyen çok insan var, bu şartlarda devlet daha nasıl fazla verebilir. Kainatta bu kadar az mesdai saati ile iş yapan meslek yok ama bu kadarda şikayet eden meslekte yok. Adam sadece üniversiteden mezun oluyor hadi devlet beni atasın diyor. Hangi başka alandan mezun kişi bunu düşünür. Ben mühendisim devlet benim diplomama güvenmiyor beni bide kpss diye sınava alıyor diye dert yanan mühendis görmedim!!! ama bunu söyleyen öğretmenler var. Okul parkındaki arabalar durumun ne olduğunu gösterir. Milli eğitim bakanının dediği gibi "3 ay yatıyorlar hala yakınıyorlar"!!!!
 
Şimdi sülale mülale olayını geçelim, ben kendimi çok iyi biliyorum öğretmenlerin durumunuda. Devletimin güzel okullarında edindiğimiz gözlemler ve abimle birlikte meslektaş çevresinin bizzat şahit olduğumuz durumlar neticesinde yaptım bu analizi. Benim elektrik mühendisliğini kazanmamda tüm öğretmenlerimin katkısı %5 i geçiyorsa beni istiklal caddesinde kuduz köpekler kovalasın. İlk mesajta yoruma gerek olmayan sayısal bir analizle durum özetlendi. Ne yazık ki çok çalışıyorum diyen öğretmene bunu sunduğumda verecek cevabı olamıyor. Kutsallık kılıfına girmeyin her meslek kutsaldır. Üniversite sınavında düşük puan alıp öğretmenliği kazanıp 4 yıl boyunca yaya yaya okuyup, ne staj ne proje ne vs. derdi olmadan mezun olan kişilerin yaptığı meslek kutsal, bizimkisi o kadar değil. Kutsal meslek neye göre kutsal, 40 dakika bir sınıf ortamında yoklama ile geçen süre, otur sus diye bağıran çağıran bir sistemde meslek kutsalda, o eğitimi verecek okulu yapan, elektriği getiren, ısıtma sistemini sağlayan mühendislik kutsal değil mi? Mühendisliğe bir laf söylendiğinde , nasıl sen kutsal bir mesleğe laf söylersin diyebilir misin? Komik olur aynı öğretmenlikte olduğu gibi.

Artık devir değişiyor, sorgulayan bir gençlik geliyor, nasıl artık işverenler bu yeni tip elemanlardan rahatsız oluyorlarsa, yıllardır öğretmenin mağduriyeti ve kutsallığı adı altında yapılan sömürüyede dur denecektir. Eğer mağduriyet varsa bu ülkede her meslekte vardır. Nasıl atanamayan öğretmenler varsa, atanmayan mühenisler, işletmeciler ve hukukçularda vardır. İşinizin kıymetini bilin ve hakkını verin, lafta değil icraatta görelim.
 
Son düzenleme:
He yavrum hadi görelim icraatı.
Sevsinler senin gibi mühendisi.
Neyin ne olduğunu bilmeden iki tane rakamla genelledin attın.
Mühendis hesap yapan demek .
Senin hesap ortada , öğretmen arkadaşlarımız doğrusunu verdi ama hala uyanmadın .
Sende yarım yamalak bir tane olandan bende 2 tane var.
Çok matah bir şey mühendislik de.
Buna rağmen çocuklarımın ilkokul öğretmenini görsem düğmemi ilikliyorum.
Hoş senin gibi düşünenelerle bu tip kavramların ne alakası ola ki.
Sevsinler sizin gibi "sorgulayan gençliği"....

Bak şu forum ortamında iki satırda birbirimizi çekemedik.
Sınıflarda dolu bir sürü elin şımarık bebe şebesi çek kahrını.
Neymiş hayatları tatilmiş...
 
Sn. Üyelerimiz;
Tartışma ortamında olması gereken saygıyı birbirimize gösterelim.Bir kişinin mevkisine veya kendisine saygınız yoksa ,hiç olmazsa yaşına saygı göstererek tartışmaya devam edin.

Burası ne sınıf nede şantiye !
 
Son düzenleme:
Babam Teknik Öğretmendir o yüzden bir mühendis olarak öğretmenliğin zorluklarını da iyi bilirim, yeryüzünde en zor iş insan faktörünün en çok olduğu iştir bunu unutmayın iş'i zorlaştıran kendisi değil insan faktörüdür. Her mesleğin kendine göre avantajlı ve dezavantajlı durumları vardır. Davulun sesi dışarıdan hoş gelir !
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst