baglantısız kabolada olu elektrık

ykarabasan

Üye
Katılım
6 Ağu 2008
Mesajlar
126
Puanları
1
Yaş
39
ustalar 4*6mm kablo monofaze baglı , fakat dıger 2 faz baglı olmamasına ragmen fazların bırınde olu elektrık var, dıgerındede olmasıda gerekmez mı, bırde olu elektrıgın tarıfını yaparmısınız ,özellıkle prızlerdekı toprak kablolarındakı olu elektrık...
teşekkurler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ölü elektrikten kastın nedir? Bir de monofaze derken diğer fazlardan bahsediyorsun. Buraları detaylı açıklarsan daha fazla yardım alabilirsin.
 
hocam sıstem tek fazlı , 4*6mm yeraltı kablosu dıger fazlar boşta ,fakat sadece boşta olan kablolardan bırınde olu elektrık var (kontrol kalemı ışıgı az yanıyor- voltaj okunmuyor) dıger boşta olan kablodada olu elektrık olması gerekmez mı,
Hocam bırde yenı elektrık verdıgımız daırede, kontroller sırasında prızlerden bırınde toprak hattında kontrol kalemının ışıgı yanıyordu ,olçu aletıyle olçtugumuzde voltaj yoktu, daha sonra elle dokundum bır daha kontrol kalemının ışıgı yanmadı , toprak hattı klemenslerını kontrol ettım hepsı saglamdı, sızce bunun sebebı ne olabılır..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst