Başlamadan bırakmak.

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
30
Meslek Lisesi Elektrik bölümü mezunuyum ve Myo için başka bir ilçeye geldim. dersler,yurt ve maddi manevi kayıplar nedeniyle bu meslekten yakınlaşmak isterken uzaklaştığımı fark ettim. Tecrübesizlik,çıkarcı patronlar beni bu yola teşvik etti. En sonunda bir delilik yapıp küçükbaş hayvan besiciliğine girmeye karar verdim :D sonra da mesleğime ihanet ettiğim fikri rüyalarımda beni bırakmadı. Durumum gerçekten karışık. Nereye baksam bataklık. Nerede dursam karanlık :(
 
Bizlerden destek bekliyorsun ve arkadaşların çoğu da olacaktır ancak sen problemi kendi içinde çözmelisin. Yaşam enerjini kaybetmiş ve fazla bir amacın kalmamış gibi göstermişsin kendini. Ancak forumda olman bile, hatta bu konuyu açman bile aslında bir itici kuvvet aradığını, mesleğe devam etmenin zaten bildiğin nedenlerini bir de bizlerden duymak istediğini gösteriyor. Küçükbaş hayvan besiciliği hiç bir zaman sarmamış seni:)

Hala öğrenciysen ya da okula dönme şansın varsa dön tabii ki. Lise mezunu olarak kaldığında da iş bulabilirsin elbette ama senin de bildiğin gibi MYO sana daha iyi bir yol açacaktır, bir teknikerin yetkileri teknisyenden farklıdır, maaşı farklıdır, görevi, kariyer olanağı, yükselme olasılığı farklıdır.

Mesleğe ihanet etmek önemli değil kendi emeğine ihanet etme. Bu dünyada güçlü olmak için kendi kendine yardım etmek zorundasın. Ne psikolojik destek, ne arkadaşlar, ne aile... Hepsi bir yere kadar, sen güçlü ol, kendini değerli bil, kendine kıymet ver ve kendine yardım et.

Kötü öğretmenler, sert ve acımasız patronlar, belki umarsamaz anne baba, kötü arkadaşlar, maddi kayıplar... Bunlar hep olacak... Belki aynı anda değil ama mutlaka bir ya da birkaçı çevrende olacak... Hayat hiç bir zaman dört dörtlük değil. Meslekten keyif alıyorsan bunu sadece kendin için devam ettir. Bırak insanların nasıl davrandığını, onlar ne istiyorsa yapsın. Okul biter, iş değişir, anne babadan uzaklaşılır, arkadaşlar unutulur ama mesleğin senin yaşamındır.

Nasıl kendine daha iyi bir hayat sağlayacağını düşün, hayatını idame ettirecek, zevk aldığın meslek hangisi, hangi meslekte ustasın, hangi mesleğe emek verdin bu güne kadar bir düşün. Ve aklın yolu birdir: Elektriğe devam et:)

Saygılar arkadaşım... Merak etme, hayat güzel de olacaktır..
 
çok teşekkür ederim. Gayet açık ve net anlatarak çözümün formülünü bana verdin . Allah razı olsun.
 
Senden de arkadaşım:) Hiç canını sıkma her şey düzelir, birisi sana yanlış yaptı diye tüm insanlardan el etek çekmeye de gerek yok. Umarım yakında iyileri de tanırsın:)
 
umarım bu sektörde bulunan herkesin yüzü güler ve gülmeye devam eder.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst