Bİldİklerİnİ Kendİne Saklamak

Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
44
Ben daha önce çalıştığım şirkette bi mühendis vardı.mühendis emekli yaşlı başlı bir kişi sanırım 60 yaş üzeri .kendisine saygı duyuyorum mesleğine verdiği önemden dolayıda takdir ediyorum.zaten işten ayrılırkende elini öptüm bana en ufak bir şeyide öğretmişsede hakkı geçmiştirsonuçta. fakat sorun şuydu bi arıza varsa bana hiç çağırmazdı oğlu vardı devamlı işleri onunla yaprdı buda beni rahatsız ederdi.bende öğrenmek istiyorum ama oda göstermemek için beni çağırnıyordu bile .bu yüzden işten ayrıldım çünkü tecrübe yok bende.anlamadığım neden insanlar böyle niye bir kişi yetiştirmek istemiyor.bildiklerini artık bu insan ne yapcak paylaşmadıktan sonra.niye bir kişi yetiştirse o kişide onun sayesinde hayatını kazansa ona ömür boyu dua etmezmi.insanlar niye böyle bencil oluyor.ben bi türlü anlayamadım ne insanlarda varki sizler gibi elinden geldiğince yardım ediyor.bence insan bilgisini paylaştığında daha mutlu olur
 
Ah be arkadasım biz bu tip adamlardan neler çektik bu meslege ilk basladıgımızda.Profilinden gördüğüme göre sen bizden gencsin.

Ben okulu bitirip işe başladıgımda 17 yasındaydım.Calıştıgım fabrikada o bölgenin en iyisi benim ustamdı.18 ay beraber calısıp hicbirsey ogrenemedim kendisinden.Arızaya bereber gittiğimizde şaka değil mutlaka beni atelyeye birsey almaya gönderir ve tesadufen ;) arıza o arada cözülürdü.

Biz EML mezunu oldugumuz için piyasada dıslanırdık.Tabii zamanla bu sıkıntılar aşıldı.
Şimdi benim çalıştığım işte bana baglı 14 adam calısıyor,tüm bildiklerimi kafalarına vura vura :) :) ögretmeye calısıyorum.
Fazla uzulme bu adamlardan kalmadı artık.
Zaten artık internet var,kitaplar,dergiler,fuarlar vs var.Kimse bilgi saklayamaz artık.Bu ülkenin gelişmesi hepimizin yeni elemanlar yetiştirmesi ,ile olur.
 
soycul;
adamın kendi oğluda varmış işyerinde.herhalde oğluna yer açmak için senin işten çıkman
gerekiyordu.davranışları ile bunu sağlamış adam.
--------
iarslan;
senin ustanda kendi etkinliğini yitirmemek için seni ikinci planda tutuyordu sanırım.
boynuz kulağı geçmesin diye bir düşüncesi vardı herhalde.sen öğrendikçe kendisi ikinci plana düşecek
ve bu durumda kendisi aleyhine işleyecek diye endişeleniyordu, kimbilir..
 
arkadaslar bırde su ınsanların oldugunu gordum.sımdı sız adama bıldıklerınızı aktarıyorsunuz.ama bır sure sonra bakıyorsunuzkı adam sıze resmen ukelalık yapmaya baslıyorlar.
 
sana katılıyorum gezer77 ama ukala insanlar yüzünden herkesi aynı kefeye koymamak lazım, benim askerden önceki işyerinde çalışan usta başı gibi, benim fikrimi patrona satıyodu veya o şekilde olmaz diyodu beni küçük düşürmeye çalışıyordu kendiside metal işcisi yani elektrikten uzaktan yakından alakası yok :)
 
sen de ne yap biliyomusun
başta teknik kitaplar oku
sonra başka tecrübeli insanlarla tanış ve çok soru sor
daha onların anlamadığı konulara sana tecrübesinden yardımcı olmayan insanı şaşırt
 
Bu sadece burda değil dünyanın her ülkesinde boyle.Almanya,Belçika.Yani kısacası bu oyunun kotu kurallarından biri bence.Gezer arkadaşıma katılıyorum ama bunu sebebide haklıya hakkını vermek sende oğretsen bene öğretsem o adam bunu öğrenip iş yapmaya başladıysa onun sana karşı ukela olması normal.Hayatın kendisi bu ne yazık ki..Saygılarımla
 
" Bilgi paylaştıkça çoğalır" sloganı bizim gibi yeni neslin sloganıdır.

Eski teknik adamlara bakıyorum da yukarıda bazı arkadaşlarımın anlattığı özelliklere sahipler. Çalıştıkları yerlerde kritik noktaları deneme yanılmayla yoluyla zar zor öğrenmişler ve kendilerini geliştirmeleri ve ilerleme namına atılımlarda bulunacakları yerde müdürle patronla ilişkileri sıkı tutma yoluna gitmişlerdir.
Zar zor öğrendikleride yıllarca onları idare etmiştir.

Fakat devir artık değişmiştir. Devir; gelişen bilginin devridir. Biz teknik adamlar olarak vazifemiz ;bilgimizi ve deneyimimize sanki mesleğe yeni başlamış gibi ilerletmek ve o ilk başlardaki heyecanı hiçbir zaman yitirmemektir. Ve de bunları alt kadrolara tabiri caizse yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi kafalarına vura vura öğretmektir.

Eski çalıştığım yerde çok çalışkan ve de kafası iyi çalışan bir teknikerim vardı. 1 sene içerisinde fabrikayı tek başına idare edecek seviyeye geldi. Ben işten ayrıldıktan sonra da fabrikada pek sıkıntı olmadı ve hala orada çalışmaya devam ediyor. Burada arkadaşımın gayreti ve benim ona sürekli öğrenme isteği aşılamam onu bu seviyelere getirdi.
 
otür inasanlar tamamiyle piskolojik olarak rahatsızdır bunun nedeni osi55 arkadaşın dediği gibi deneme yanılma yöntemi ile bişeler örenmişlerdir ve bu yöntemler o insanların kendilerini süper zekaymış gibi hissetmelerine neden oluyor bu şekilde örendikleri bilgiler onlar için çok büyük bişeymiş gibi geliyor onlarda kibire kapılıyor oyüzden yabancıya pek bişey öretmek istemezler genelde kendi soy ağacındaki kişileri seçerler ve kendilerinin çok üstün zeka olduklarını sanarlar ama onların devri kapanıyor biraz araştırmacılık ve meraklılıkla onların yıllarca örenmeye çalıştığı şeyleri 2 satte bilgisayar başında öğrene biliyoruz artık.
 
18 sene önce ilk iş tecrübeme bir tekstil fabrikasında elektrik bakımcısı olarak işe başlamaıştım.o zman lar tam cahilmişim ki kompanzasyon panosuna "layık olduğu ilgiyi " göstermeyerek az kalsın şirketin cezalı fatura ödemesine sebep oluyordum.şirketimizin bağlı olduğu holdingten hiç tanımadığım bir mühendis geldi bana bu konuda yardımcı oldu.açıkçası konuyu örtbas etti.sorularıma fazlasıyla cevap verdi.kendisine çok çok teşekkür ettim.ve bana bu kadar yardım etmesine şaşırdığımı söyledim safça. o da bana" bildiklerimizi mezara götürecek değiliz" diyerek cevap verdi.böyle insanlar da var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst