Ayda 500 bin TL kar

Vurucutim.

Üye
Sa hayırlı sabahlar şimdi bir tane İzmir'de tanıdık var bugünun 30 milyon tlsine dükkan açtı iki katlı frenches filan kahve dükkanı ylık kazanç 500 bin TL.
Tüm aile ticaret erbabı.

30 milyon TL'yi faize koyanlar 900 bin ile 1 milyon 200 bin TL aylık gelir elde eder
Benim aklıma takılan bir soru var ?
Büyük para harcamadan 200 bin TL ile 500 bin TL aylık karı olan bir esnaflık tavsiyeleriniz var mı?

Bu böyle küçük dükkanlarda çok kar döner mi?
Matkap tamir etme gibi Güneş paneli

Böyle orta halli fabrika gibi olan 100 kişilik bir fabrika açsan aylık karlar ne olur

hem uhrevi hem ticari gerekçemle faizi reddediyorum.
Kendi işini kurmak, mücadele etmek uğraşmak en iyisi becesi,
peki ben ediyormuyum? etmiyorum, bıktım artık.
bu yüzden benim yerime satış danışmanları, mühendisleri, binlerce işçiyle uğraşan firmaların hisselerini alıyorum, bazen uzun vade sıkılırsam traderlik yapıyorum.

Altın bir yılda ne oldu? %111
altın.webp

Dolar bir yılda ne oldu? %22

dolar.webp

Bist100 bir yılda ne oldu? %13

bist100.webp

Aselsan hissesi ne oldu ? %204

aselsan.webp

son kapanış trayderler kurtlar sofrası

tavan.webp

Şekillerde de gözüktüğü gibi Borsa enflasyon karşısında erimiş gözüküyor ama eriyen para evini, bahçesini satıp hiç bilmeden borsaya girenlerin parası, kurtlar sofrasında pay kapmaya çalışan kedi misali,
bilmeden işe kalkışmak... önce iyice öğren sonra girmek lazım.

bizim aile bir ev daha al kiraya ver diye ısrar ediyor, ticari kafam reddediyor.
5 milyona ev aldım diyelim bir ay bekledim kira getirisi 10 bin tl.
iyide ben 5 milyonluk doğru hisselere yatırım yapsam günde %10 bir kaç tavan yakalasam hesabı siz yapın.

yukarıda yazdığım son paragraf ağız sulandırabilir ama bilmiyorsanız gözünüzde soğan cücüğü çıkması yüksek ihtimal.

80876480_2928588997175081_9048407589045403648_n.webp

Son düzenleme:
ben fonlara takılıyorum, geçen sene
[td width="82px"]
45609.05₺​
[/td]​
aldığım fon bu gün itibariyle
88297.01₺ oldu. yani yıllık getirisi % 96 gibi bir getiri. al sana pasif gelir. haa ben bu parayı unuttum yaptım. ihtiyaç halinde kullanacağım. acaba hangi banka vadelide bana bu kazancı verecekti? küçük küçük birikimler bir gün havuzu doldurur. (mola verip içmediğimdeki rakı paraları)

Şehir yaşamı insanlarımızı köreltmiş ne yazık ki.
Kazanç konusunda oldukça dar görüşlüler.
Sizlere kendi düşüncelerimi anlatayım.
Yıllar önce gızların peşinden giderken rastgele bir lokantaya girmiştim. Sıradan bir işyeri olup, sadece yemekleri temiz ve lezzetli idi. Pahalı da değildi.
Kendime bir iskender kebabı ve bir çoban salata söyledim. Yemek gelince yumuldum.
Ancak iskender kebabının yanında gelen yoğurt ve çoban salatanın tadı damağımda kalmıştı.
Bir hafta kadar sonra yine aynı lokantaya gittim. Yine aynı yemekleri söyledim.
Önce yoğurdun tadına baktım.
Sonra salatayı mıncıkladım. Tadları ve lezzetleri ilk önceki gibi idi.
Garsonu çığırdım ve yoğurttan ayrı bir porsiyon daha istedim. Gel gelelim kase içerisinde hazır yoğurtlardan getirdi bana.
Ben de dedim ki. Bu yoğurt aynı yoğurt değil, ben iskenderdeki yoğurttan istiyorum dedim.
Garson da...
Abi biz o yoordu özel getirtiyoruz satmıyoruz dedi.
Yetkili birisini çağırttım ve durumu anlattım. Dedi ki..
Abi dedi bu yoordu bize bi kadın özel getirir. Biz sadece yemeklerimiz için alıyoruz dedi. Ayrıca domates, salatalık ve soğanları da aynı kadından alıyorlarmış.
Kadının her hafta ctesi günleri geldiğini ve istersem kadın geldiğinde görüştürebileceklerini söylediler.
Ctesi kararlaştırılan saatte oraya gittim. Kadın geldi ve ürünlerini mutfağa taşıdılar. Sonra şef kadınla birlikte masama geldi. Kadınla tanıştıktan sonra kadın kısaca hayat hikayesini anlattı.
Kocası ölünce iki çocuğu ile ortada kalmış. Geçim için mecburi iş aramış ama bulamamış. Bunun üzerine kendi ürettiği yoğurdu ve domatesleri tanıtmak ve satabilmek için lokanta lokanta gezmeye başlamış. Sonunda bu lokantayı bulmuş. Patron yoğurdu tattıktan sonra, eğer her hafta 100-150 kilo kadar getirebilirsen hep senden alırız demiş.
Kadın her hafta yoğurt domates ve salatalıkları ile lokantaya gelerek ürünlerini vermiş ve parasını da almış.
Böylece yıllar sonra kadın iki çocuğunu okutmuş, kızını evlendirmiş ve oğluna araba almış. Bu araba ile aynı zamanda ürünlerini de satmaya devam etmiş.
Ben o kadından sadece 5-10 kilo kadar yoğurt ve domates almıştım. Sonra mevki değiştirdiğim için oraya gitmedim.
Sonuçta...
Üreten insan önce aç kalmaz.
Sonra kazanmaya başlar.
Eğer üretimleri iyi ve kaliteli ise haklı olarak ve helaliyle daha çok kazanır.
Hiçbir şey öğrenmemiş benim gibi CAHAL insanlar ise nereden nasıl para kazanacaklarını sorar durur.

güzel anlattın @Mr_YAMYAM usta, yıllar önce bende benzer bir şey yaşamıştım.
askerden yeni gelmiştim, balıkta çok kazanamıyordum. takım olayı bende az olduğu için. ben de tersanede çalışmaya başladım. işyerimiz 3 km uzaktaydı. gel git için millet dolmuş- servis kullanırken ben teknem ile gider gelirdim ve sırtı çekerdim. şanslı günümde 2-3 tane porsiyonluk yakalardım. kayaf yerine, her öğlen deniz kenarında restoranı olan yere gider, retoranın bahçesine balıkları atardım. geceleri de parasını almaya giderdim. ve çok iyi fiyattan alırdı benden balıklarımı. bir gün neden? diye sordum. dolabını gösterdi balık doluydu ama benim balıklar yoktu. bak dedi senin attığın o balıklar varya, daha yere değmeden akşam için satılıyor. taze canlı balık her zaman para kazandırır. o adama hiç bir zaman ne kaç kilo geldi, nede kaçtan hesap gördün diye sormadım. yani para kazanmanın, kazandırmanın değişik yolları var değil mi?

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri