Aydınlatma Tesisatı Kablolar hakkında....

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Selam abiler.. Aydınlatma sortiler 3*1.5 bunu biliyorum..
Staj yaptıgım yerde bir muhabbeti sormak istiyorum. Aydınlatma hattı 3 * 1.5 ama usta 4 * 1.5 çekmek istedi. Çünkü bu armatürlerde aydınlatma kiti'de var dedi.. Ama kabul edilmedi..

Çünkü; aydınlatma kitleri ayrı olacak.. Hemde nötr hatlarıda ayrı çekilecek dendi.. Ondan 3 * 1.5'luk kablo çekilmesine karar verildi..

Neden kitler ayrı çekiliyor ve nötr hattı da ayrı çekilecek denmesi ne demek?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Acil Aydınlatma Armatürleri normal kullanım özelliklerinin yanı sıra enerji kesilmesi halinde sahip olduğu Acil Aydınlatma Kiti ile aydınlatmaya devam eden armatürdür. Şebeke bağlantısı yapılırken “Anahtarlanan Faz” ve “Nötr” dışında AcilAydınlatma Kiti beslemesi için “Direkt Faz” hattının bulunması gerekir.

acil durumlarda ortamı aydınlatması için armatürlerin içine yerleştirilen ve bir batarya yardımı ile lambayı yakan devreye kit deniyor.sürekli enerjili olup elektrik kesintisinde 1 veya 3 saat lambanın yanmasını sağlıyor. tesisat çekilirken anahtar devresinden hariç birde kit besleme hattı çekilmelidir anahtardan bağımsız sürekli enerjili
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst