Aydınlatma Projesi & Aydınlatma Hesapları Dökümanı

arkadaşlar iyi akşamlar.bana zemin kat,1. kat,ve 2.kat'tan oluşan bir evin autocad te çizilmiş aydınlatma projesi acil lazım.bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
aydınlatma konusunda çalışmadım ama hala bu lambaların lümen değerlerini bilmemize rağmen ofislerin kaç lüx ile, oturma odasının kaç lüx, veya bir atölyenin kaç lüx olduğunu gösterir bir kaynak bulamadım herkesten birşeyler duyduğum da cabası. Bulunduğum ofis hesaplanarak yapıldı mı onu bile hesaplayamıyoruz daha :)). yani bir tabloda bulamıyorum.
 
selam arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama bir sorum olacak:3 fazlı taopraklı sistemlerde faz, nötür ve toprak sigortaya nasıl bağlalanır? çabuk cevaplasanız sevinirim
 
merhaba arkadaşlar. ufak bir sorum olacak. Notrü ortak olan 3 fazlı aydınlatma devrelerinde notr ucu koptuğunda kopuk olan kablo uçları arasında kaç volt elektrik vardır. Veya 1 fazın olmadığını düşünürsek kopan uçlarda okunan voltaj değerinde bir değişiklik olurmu. Bunu hesaplamak için bir formül mevcutmudur,cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
bu lambaların lümen değerleri ve odanın metrekaresi lümen değerine göre hangi tip lamba kullanılması ve lambanın yüksekliğinin hesaplanması ve lambaların diziliş şekillerine göre ayrıca hesaplamalar vardır.Yanılmıyorsam lise 2. sınıfta bunları görmüştük, ders kitaplarında bu bilgiler ve hesaplamalar mevcut idi.kitabın ismi atelye ve laboratuar kitabı olabilir uzun zaman geçti hatırlamıyorum, kitapçılardan araştırabilirsin.
 
sigortalarda 3 faz ve bir notr bağlantsıs bulunan 4 klemensli sigortalar mevcut, toprak bağlantısıda panonun alt kısmındaki baraya yapılır. başka bağlantı şekli olduğunu düşünmüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst