aydınlatma otomasyon bılgısayarı

Bu konuda wago nun bina otomasyon ürünlerini incelemenizi öneririm. Tüm ürünler modüler olduğundan dolayı Bir binada yapacağınız tüm otomasyon sistemin Tek PLC ile programlayabilip tek pc den izleme yapabiliyorsunuz. Başka markalarda tüm sistemi iki veya 3 pc ile çözebilirsinin ancak bunların birbiri ile entegre çalışması hem çok maliyetli hemde şişmelere yol açabilir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
aydınlatma otomasyonu ve mekanik otomasyon aynı bilgisayarda görüntülenebilir tabiki. bms şartlar uygunsa bunu düzenleyebiliyor. daha önce 2 projemizde bunu gerçekleştirdik.
 
Madem ödev için yapıyorsun bunu tek bilgisayarda yap o zaman... Normalde bu işlem yapılabilir ama arkadaşlarında dediği gibi Bilgisayar ağırlaşır... Yani veri transfer hızın düşer...
 
Madem ödev için yapıyorsun bunu tek bilgisayarda yap o zaman... Normalde bu işlem yapılabilir ama arkadaşlarında dediği gibi Bilgisayar ağırlaşır... Yani veri transfer hızın düşer...

Bilgisayar neden ağırlaşsın?

Tek bir Scada üzerinden aydınlatma otamasyonunun ve mekanik otomasyonun protokollerine bağlı olarak tek bir pc de yapılabilir. Zaten öyle yapılmalıdır.

2 bilgisayara ne gerek var. işlediği 64 bit veri altı üstü.

Kullandıgınız scada, aydınlatmayı yapmayı düşündüğünüz protokole ait drivere sahipse hiç düşünmeden aynı scadaya yeni tagleri tanımlayın.

hiçbir sorun olmaz.

Örneğin :

Sisteminiz Bacnet olsun, yeni yapacağınız aydınlatma da DALI.
bir adet bacnet/ip wago plc alırsınız. Üzerine de 1 adet DALI modül eklersiniz. 1 modül 64 balastı ateşleyebilir. Bacnet PLC ile kullandıgınız Scadaya ethernet portu ile girişi yaparsınız. verdiğiniz ip no ile cihaza erişir kullanırsınız.
 
Arkadaşım ben farklı birşey söylemiyorum... Yapılabilir diyorum bende... Ama normalde yavaşlatır... Ben akıllı ev sistemleri yapıyorum... Sistemi kurduğum bilgisayara başka bir sistem daha kurunca bilgisayar kasıyor... Kısaca sistemde ne var buna göre karar vermek daha doğru olur...
 
normal bıldıgımız mcc panolarının kontrolu ıcın kullanılan mekanık otomasyonu ve kendıne aıt bılıgısayar..benım sorum aydınlatma otomasyon bılıglerını ve mekanık otomasyon bılgıerın aynı bılgısayardan gorulup kontrol edılebılırmı.. fakat otomasyon fırmaları ( mekanık ve aydınlatma ) farklı...


eğer farklı programlar ise farklı bilgisayar kullanmanı tavsiye ederim.
sistemi takip etmek daha kolay olur.
tek bilgisayardan olur fakat; aynı anda iki ayrı programın calışması ve sistem ile haberleşmesi göz önünde bulundurmak gerekir.
 
Merhaba

Ben şu an büyük Hipermarketler de dediğiniz Zone lama kontrolü ile aydınlatmaları uzaktan ve local den yönetebiliyorum.Fakat benim kullandığım sistem hem soğutma,hem mekanik hemde aydınlatmyı kapsayan bir uygulama.

Zone kontrolü ile ilgili ciddi tasarruflar sağlansada asıl elektrik tüketen kompresör ve motorlar olduğundan şu an için oraya daha fazla ağırlık veriyorum.
 
Şu reklam verip duran arkadaşlara yönetim ayrı bir sayfa açmalı... Neredeyse her sayfada var bi yazı... by logic ve bos en tanıdıklarım...
Başarılar arkadaşlar... :D
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst