Autocad'teki bu kolon şemasında bir yanlışlık var mı?

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba, böyle bir proje gördüm. Ana yapıyı besleyen panodan, ana yapının bahçesindeki umumi Wc'yi besleyen ŞT panosuna monofaze hat çekilmiş. ŞT panosunun Kurulu Gücüne bakınca akım 8.2 Amper çıkıyor.

Bunun için ŞT panosuna 25 Amper sigorta seçilmiş ama ana panodan besleme hattı çıkarkende 25 Amper sigorta seçilmiş. Selektivite kurallarına göre eşit olması sıkıntı yaratmaz mı? Yada sağdaki 25 yerine 20 Amper seçilemez miydi? Sizce bunun sebebi nedir?
1648652899970.png
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Selektivite kurallarına göre eşit olması sıkıntı yaratmaz mı?
Merhaba, dediğiniz gibi selektivite kurallarına uymuyor. İlk sigortanın bir sonrakinden bir tık fazla olması daha uygun olur her zaman için aksi taktirde sigorta atma durumlarında sorun yaşanabilir. İşlevsellik olarak bir sorun olmaz, ancak hangi sigorta attı acaba diye bakmak gerekir. Kurallara göre de aynı değerde 2 sigorta arka arkaya bağlanmaz olarak biliyorum. Yanlış bilgim var ise başka bir ustam düzeltir zaten.
İyi günler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst