ATV 71 ile RS 485 mümkün mü?

malkafa

Üye
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
ATV 71in üzerinde rj-45 portu mevcut. Cihazın özelliklerinde RS485i desteklediği yazıyor ancak pin bağlantıları vs. verilmemiş. Bu port üzerinden rs-485 ile nasıl bir bağlantı:confused: ile haberleşebiliiz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu kablonun bağlantı şekli var mı yoksa hazır mı oluyor? rj45-rs485 dönüştürücü kullansam aynı durum elde edilebilir mi? Ancak çevirici kullanmadan bağlanabilme şansı varsa o öncelikli tercihim olur.
 
sayın HansAndersen dedigi gibi cevirici kullanabilirsiniz ama kullanmadanda pc portlarını cek edip 485 cıkabilirsiniz ama zor bir işe giriyorsunuz modbus hex adreslerinle parametre haberlesmesi yapabilirsiniz ve bunlar icin visual basic , delhpi, c++ gibi diller kullanabiirsiniz ama plc den cıkacaksınız modbus rs 485 cıkabilirsiniz
 
Tabi PLC ile haberleştirmek istediğimi söylemeyi unutmuşum :)

Delta SA serisi bir plc var elimde. Kendi üstünde RS485 portu var. O port üzerinden bağlantı yapmak istiyorum. Sürücünün parametreleri elimde mevcut. Yalnızca kablo bağlantısında problem yaşıyorum.
 
Altivar71 in manuallerinde her bir datanın modbus adreslerinin belirtilmiş olması lazım. Bu adresleri biliyosanız 2 sekilde baglantı yapabilirsiniz delta plc ile.
1. yontemde herhangibir cevirici kullanmadan Delta plc nin 485 portu ile Altivar71 in 485 portu arasına pasif kablo baglantısı yapmanız. Hem surucuden hemde plc den 485 haberlesme parametrelerini aynı ayarlamanız gerek ( Örnegin 9600,7,e,1 gibi). Daha sonra plc den modread ve modwrite komutlarını kullanarak surucu ile haberlesebilirsiniz. (Ben bunu pek tavsiye etmem, hem cok yavas hem de programın scan time suresini uzatıyor.)
2. yontem bir opc server kullanmanız. Herhangibir opc ile modbus uzerinden surucunun parametrelerini okuyup yazabilir, gene aynı opc ile delta plc ile haberleserek veri alıp yazabilirsiniz. Buradada 2 alternatif var. Ya her iki cihaz icin birer adaptor alarak pc ile haberleseceksiniz yada 1 tane adapter alarak 485 network kuracaksınız.

Nacizane bilgilerim bukadardır. Umarım işinize yarar.
 
1. yöntemde bahsetmiş olduğunuz atv 71in rs 485 portunu ben göremedim. Ayrı bir modül mü almam gerekiyor? Sürücü üstünde yalnızca rj-45 modbus yuvası mevcut. Ayrıca katalogda rs 485 haberleşmesi yapılabildiği söylenmiş. Ben de o porttan haberleştireceğimi düşünmüştüm. Bahsettiğiniz gibi bir bağlantı yeri göremedm.

2. yöntemdeki bilgisayar kullanmam mümkün değil. Sürücü üstündeki bilgileri HMI üzerinde göstermeyi düşünüyorum.

Herkese ilgilerinden dolayı teşekkürler...
 
485 portu rj45 olan porttur,ayrı bir port degildir.

Eger kullanacagınız hmi delta marka hmi ise hmi uzerinde bulunan 485 portunu da kullanarak plc ye gerek kalmadan altivar71 ile haberlesebilir, paremetreleri gorebilir ve degistirebilirsiniz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,437
Mesajlar
917,621
Kullanıcılar
450,366
Son üye
msclsglts001

Yeni konular

Geri
Üst