Astra J'lere Ses Sistemi Kurulduğunda Yaşanan Far Kaynaklı Kronik Parazit Sorunu

Katılım
11 Mar 2020
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Herkese merhaba. Maalesef böyle bir durum var. Ses sistemim kurulu şekilde aracı çalıştırınca farlar açıkken cızırtı şeklinde parazit başlıyor. Motor çalışmıyorken farlar açılınca böyle bir sorun olmuyor. Birçok şeyi ben de denedim ama bir sonuç alamadım. Yapmadığım yalnızca farlara kondansatör ekleme var. Sizce bu durum böyle çözülür mü? Ne önerebilirsiniz? Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler.
 
Oto elektrikcilerdeki ismi takoz ( bobin ve kondansatörlerden yapılmış) filitreyi ses sisteminin besleme girişine bağlayınız.Yoksa aracın teybinin beslemesine de ayni işlemi yapınız.
 
Xenon takıldıysa bağlantısı temiz yapılmamış olabilir mi, balastın bağlantılarını kontrol edin. Tabi kabloları da gözden geçirin zayıf sağlıksız yerden yüksek gerilim atlayabilir.
 
Farlar orijinal halojen far. Alternatör kablolarını güçlendirmek işe yarar mı sizce?
 
Merhaba. Hayır, alternatör kablolarıyla direk/indirekt bir ilgisi olamaz, bunlar araç içinde yeterli kesitte seçilirler zaten. Ama sn. by lent'in de belirttiği gibi xenon farların bağlantısında, balastlı aydınlatma sistemindeki kablolardaki gevşeklikler, küçük arklara neden olup bunlar olduğu sürece radyo dalgaları (parazitleri) sürekli yayınlanıp ses sisteminde direk parazitlere neden olabilirler.

Farların bağlantısıyla ilgili kesin (net) bir neden bulamazsanız oto parazit giderici olarak satılan kaliteli devreleri araçtaki bu ses sisteminden önce ekleyin, çünkü bu çözüm parazitler konusunda alternatör kablosu kesiti tadilatından daha iyi neticeyi verebilecektir. Kolay gelsin.
 
Selamın aleyküm bende de astra j motorlu far var ve ne yapıp ettiysem çözüm olmadı haftaya bir yere daha götürücem sorun amfilerin rcalarından veya Yanyana bulunmasından kaynaklı olabilirmiş
Eğer bir çözüm bulursanız bana da iletirseniz çok sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst