Assebly öğrendim ya şimdi ?

engin0808

Üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
144
Puanları
1
Meraba;

Ben bu ve benzer siteler yardımıyla assembly dilinde şuan yetecek kadar ilerledim.Tabi daha ilerletmem lazım ama bu aşamadan sonra ccs c örenmek istiyorum. Aslında önce assebly dilini örenmem pic lerin çalışma mekanizmasını örenmem acısından çok faydalı oldu.Şimdi soruma gelelim.
Ben pic'i programladım devreye yerleştirdim. Şimdi ise bu devreyi bilgisayar ile kontraol etmek istiyorum.Bunun için internete baktığımda ise çoookk kafa karıştırıcı bilgiler var.Nedeni ise biri paralel porttan veri gönderilir diyo biri seri pottan diyo sonra işin içine USB giriyo. Bunlardan birini seçtik (neye göre seçicez?) daha sonra diyelim USB ile veri göndermek istiyorum. USB nin veri göndermek için kaç çıkışı var? USB den geri bildirim alabiliyomuyuz?
Ve bu işlemi kısa bir şekilde VB ile nasıl yaparız. Lütfen link verip bırakmayın. Çünkü benim gibi çok yeni başlayan biri için açıklama yapmanız çok yararıma olacaktır.(tabi çok yararlı bi site varsa linkini paylaşmanıza sevinirim)
Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde bir çok kişi merakını giderip az zamanda çok gelişmeler gösteriyor. Vereceğiniz cevapları bekliyorum.
 
USB'den 64 byte veriyi ortalama 1sn gibi sürede alıp aynı zamanda verebilirsin (full speed). Her nekadar çok tavsiye etmeselerde microC'nin USB-HID ile ilgili hazır fonksiyonları bulunuyor ve eğer donanımı iyi ayarlarsan çokda güzel çalışıyor. MicroC'nin help kısmıda çok detaylı bir şekilde kodlarda var şemada var. VB ile yapıyım dersende Easy-HID senin için gerekli kısmı oluşturuyor . Kolay gelsin.
 
USB iletişimini assembly ile yapmak çok zor olabilir. Ama USART(seri port) ile haberleşmek çok kolay. Dahili USART modülü olan entegrelerden bahsediyorum ki 16f628 gibi bir çok işlemcide var. USART'ın USB'den dezavantajı nedir? Taşınabilir bilgisayarlarda seri port yok.. Masaüstü bilgisayarlarda var ama çok yüksek hızlara erişmeniz mümkün değil. Ama nedir basit kontrol işlemlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz, çok falza veri aktarımı vs yoksa işinizi görür. Ben programlarımı kontrol etmek için usart kullanıyorum mesela (debug için ;) )
 
zaten ben Assembly'yi sadece Pic programlarken kullanıcam. Sadece dereyi kontrol için bilgisayardan veri göndermek istiyorum. Örneğin Butun1'e bastınmı 1.pice elektrik gidicek vs.. Ama bunu USB den yapmak nasıl olacak tam anlamıi değilim hersey_m arkadaş bişeylerden bahsetmiş ama detay fazla yok Easy HID fln bahsetmiş ismini 1-2 kes duydum ama bana ayrıntı lazım teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst