Asansör Panosu.

martimge

Üye
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
68
Puanları
1
arkadaşlar projemde asansörlerin indiği en alt kotun olduğu bölgede asansör beslemesi için bir kuvvet panosu bırakıyorum.bu pano için ise asansörün altında yarım metre yükekliğinde bir alan bırakılmakta.
sorum şu;bu asansörün besleme ve kontrolü için böyle bir alan bırakılması ne kadar mantıklı?
ayrıca doğrusu sizce nedir?besleme ve kumanda panosunu projeji olarak benim düdizayn etmem gerektiğine göre,bu panoyu en uygun nereye koymalıyım?(ek bilgi:en alt kottan kastım otopark katıdır.)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşım benim bildiğim kadarıyla kuvvet panosu yani asansör besleme panosu makine dairesineyapılır
 
arkadaşım ben bu konuda sana az çok yardımcı olabilirim ama öncelikle bana asansör hakkında bilgi vermen gerekli mesela hidayet73 lakaplı arkadaş hemen güzel bi örnek vermiş.bencede öle ama makine dairesiz bi asansöre makine dairesi yapmakta saçma olur.mesela hidrolik bi asansörse hidrolik dairesine makine dairesiz ve motorlu bi asansörse en uygun yer motora yakın bi yerde olabilir ama öncelikle tavsiyem hemen altına veya hemen üstüne koymamandır yani arada biraz mesafe olsun mesela 50cm filan asansör çukurunun dışında bi yere yap ,tabi müsaitse:) bana durak sayısı ve asansör çukur hakkında ve kabin hakkında bilgi verirsen hatta mümkünse resim yolla ben sana yardımcı olurum fazla bilgim yok ama angarada çok tanıdığım var tisen olsun şindler olsun tanırım az çok nazımda geçer onlarında fikrini alırım bölelikle
sana kolay gelsin
 
En uygun ve mantıklı yer makine dairesidir.Binalar bazı hava koşullarında zeminlerinden su çekebilmektedir bazende istenmeyen nedenlerden dlayı asansör kuyusu su dolabilmektedir.Bugüne kadar görmüş olduğum tüm asansör panoları makine dairesinde idi.Arızaya mudahale açısındanda daha uygun biryer.(üstteki mesajı yeni okudum.hiçbir yere koyamazsan sayaç odasına koy)
 
arkadaşım asansörün kumanda panusunun koyulmaya en müsait yer asansörü çalıştıran asenkron motorun yakınına yani makine dairesdine koymak en uygunudur.
asansörün beslemesinbi sayaç panosundan alıp asansör makina dairesine kadar çıkartıp kumanda panosuna giriş yapıp, kumanda panusundan asenkron motora şeklinde projene uygulayabilirsin.
 
Sayın martimge !
Asansör kumanda panosunu her yere koyabilirsin. Koyamayacağın tek yer varsa o da asansör kuyusunun en altıdır. Orada kalan yarım metrelik boşluk içinde farketmişsen 2 adet kalın yay vardır. Asansörün düşmesi halinde yumuşak iniş yapması için konulmuştur.
Ayrıca asansörün bakımı esnasında manuel çalıştırmak ya da kat seviyesi dışında kaldığında manuel çalıştırmak gerekebilir. Bu gibi durumlarda hiç de kullanışlı olmaz. Arkadaşların da dediği gibi en doğru yer makina dairesidir. 2 veya 3 katlı villa tarzı binalarda makina dairesi olmayabilir. Makina duvara monte edilebilir. Bu gibi durumda en üst katta kapının yanına konulur.
 
Asansör elk panoları makine dairesinde yetkili kişilerin en kolay şekilde ulaşabileceği yerlerde olması gerekir..Asansör kuyusu dibinde tampon kuyu içi aydınlatma vaveien anahtarı,priz,aydınlatma lambası ve hız regülatöründen başka birşey olmaz bide stop butonu...
 
martimge ' Alıntı:
arkadaşlar projemde asansörlerin indiği en alt kotun olduğu bölgede asansör beslemesi için bir kuvvet panosu bırakıyorum.bu pano için ise asansörün altında yarım metre yükekliğinde bir alan bırakılmakta.
sorum şu;bu asansörün besleme ve kontrolü için böyle bir alan bırakılması ne kadar mantıklı?
ayrıca doğrusu sizce nedir?besleme ve kumanda panosunu projeji olarak benim düdizayn etmem gerektiğine göre,bu panoyu en uygun nereye koymalıyım?(ek bilgi:en alt kottan kastım otopark katıdır.)
arkadaşım öncelikle o kuyu alt boşluğudur ki asansör bakımcısının yaşayabilmesi kadar gerekli minimum boşluktur.pano için en uygun yer eğer makina dairesi yoksa yani motorun vvvf motorsa en yukardaki duraktan 1.5-2 m daha yükseğine yani motorun da üst kısmına kuyu duvarına monte edebilirsin.asansörün üst kısmının 0.6-1m kadar üstüne npu demirler veya saclar monte ettiririr ve çelik dübelle duvara sabitlersin.(bu arada ustaların aşşağı düşeriz diye korkmasın dübellerin her biri statik olarak 1.5 tona dayanabiliyor,senin oraya en az 6 tane monte ettirdiğini düşünürsek bir fil'e bile onay verebiliriz demektir:))
bizim antalyada bu şekilde 4 tane asansörümüz var.
başarılar
 
asansör panosunun koyamıyacagım bir yer söylermisiniz diye sorsaydınız asansör cukuru diye cevap verirdim ilk önce neden makine dairesine yakın olmak zorunda onu düşünelim neden?normal binalardaki asansörlerden bahsediyoruz makine dairesi denilen oda asansör boşlugunun hemen üzerindedir yani arıza ve onarım bu odada yapılır yani kumanda dolabı makine dairesinin yanında olmak zorunda örnegin 10 katlı bir bina olsun kumanda dolabı en katta olsun elektrigi acıp kapatmanı gerektigi zaman 10 kat aşagı inmek yukarı cıkmak zor geleceginden ya yedek bir asansöre ihtiyacınız var yada makine dairesine kumana panosunu koymanız gerekir ki kolayca müdahale yapılsın hidrolik asaansörler hakkında pek bilgim yok fakat motor nerdeyse ona yakın olmak zorunda
 
Ek bilgi'de belirtiğin kastım Otopark olduğunu belirtiyorsunuz.Şayet Mak. Dairesi yeri Yok ise Kuvvet elektrik panosunun yerinin Kontrol altına alınarak Kilitlenebilir Tel Örgü Kafes Sistemi ile muhafaza edebilirsin.Asansör Kuyu için Öncelikle Temel Topraklaması,Her kata ait Kafesli Duvar NYM Armatür.Aydınlatmada vavien tesisatı Zemin alt kat h:50 cm NYM Top.Kap.Priz.Kesinlikle ve kesinlikle ASANSÖR KUYU boşluğuna Elektrik kuvvet Panosu Montajı Uygulaması yapılmaz yapılamaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst