ARTCAM programıyla AutoCAD 3D çizimlerini nasıl açabilirim, nasıl GCODE ları alınır?

Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
65
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar, ARTCAM Pro 7.0 programıyla AutoCAD2004 de yaratılmış 3D çizimlerini açamıyorum, dolayısıyla Gcode larını alamıyorum. Bu normalmidir, yoksa bir yolu varmıdır? Veya AutoCAD de çizilmiş 3D dosyalarını açıp, Gcode larını alabileceğim bir program varmıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim.

Saygılar ve sevgiler
 
çizimi tekrardan AutoCAD2004te açıp farklı kaydetle üst sürümleri seçip tekrar açmaya çalışırsan faydası olabilir belki kolay gelsin.
 
Merhaba Evin, problemimi biraz daha açıklayayım. ARTCAM 7.0 da 3D CAD dosyalarını açarken , 2D olarak açıyor.BobCAD ilede dosyarları açamıyorum. 3D dosyaları açıp, GCode larını üretebileceğim bir program biliyormusunuz?

Teşekkürederim
 
Autocad ile çizilmiş 3D dosyaları Artcam ile açamazsınız . 2D çizimleri açabilirsiniz sadece. Ayrıca Bobcad ile 2 boyutlu işlem yapabilirsiniz ancak Layerların ayarlanması sırasında bobcad e atmadan önce atadığınız layer ı izometrik gösterebilirseniz 3D kesim yaptırabiliyorsunuz...
 
Seckin marmara birçok proğram mevcut esasında Mastercam bunlardan birtanesi Toolpath leri çok iyi ayarlaman gerekiyor aksi takdirde tesgahta çok büyüktelafisi olmaya sorunlarla karşılaşabilirsin üretim aşamasında simulasyonda ne kadar doğru görünsede G00 komutundaki ilerlemelerde simule edildiğinde çizgi ile gösterimi mevcut değil bu yüzden G00 larda tezgah parçaya dalma tablaya vurma gibi sorunları size yaşatabilir.
 
Teşekkürederim arkadaşlar, peki 3D bir çizimin Gcodelerını en pratik yoldan nasıl üretebilirim?

Saygılar
 
Bu parçanın geometrisine göre değişir. Bir jpeg resim üzerinden alacağın toleranssız ölçüsüz birşey ise (artcam yüz modelleme forumda aratırsan bulabilirsin benim bir konum var bununla ilgili ) yapabilirsin . Eğer ki bu ölçülü bir şey ise , Mastercam , Cimatron , Pro - Engineer , Catia V5 R17 vs Cam modülleri ile üretebilirsin örneğin senin 3 boyutlu çizimlerinin uzantısı önemli , yani sen kediye domates yedirmeye çalışırsan başarısız olursun , uygun proğramlar arası converteri kullanarak dönüşümleri yapabilirsin , unutma önemli olan senin 3 boyutlu çizimini kaydettiğin uzantıyı , kullanacağın Cam proğramının tanıması . Bunu sağladıktan sonra sıra toolpath kısmına gelir burada temel Gcode bilgin olması gerekir G00 Talaş kaldırmadan serbest ve hızlı hareket , G01 talaş kaldırarak hareket , G02 Saat ibresi yönünde yani CW ( Clock Way) Dairesel enterpolasyon veya G03 CCW ( Counter Clock Way) Yani saat ibresi tersi yönünde enterpolasyon ile kesim işlemi kodu G42 kalem referans çigisinin sağında G43 K:alem referans çizginin solunda kodları hakkında bilgi sahibi olman gerekir kullanacağın Takım , Takımların çapları önemlid. Kullanacağın takımı tezgaha bağladığında parçaya yaklaştığındaki H mesafesi H ofset ayarı , ve Takım çapı yani D ofset ayarı , yaptıktan sonra toolpathe ilemi ile takımyolu çıkarmaya başlayabilirsin , xy yz ve xz eksenlerinden uygun olan hangisi ise proğrama tanıtman gerekir bu bütün proğramlarda ortaktır. Sonrasında ise takım yolu için uygun metodu seçmen gerekir örneğin chain zincir yapısı ile boşaltma , pocket yani cep boşaltma vs şeklinde işlemlerini yapabilirsin burada tam olarak anlatabilecek kadar kısa bir konu değil maalesef.Sen burdan yazdıkça ben ve buradaki arkadaşlar size yardımcı olmaya çalışacaklardır . Başarılar dilerim....
 
merhaba arkadaşlar. hobi cnc aldım, ilk denemelerim. corel 12'de çizip artcam pro9'a ai formatında 5x seçeneği ile atıyorum. daha sonra mach3'te çalıştırıyorum. ancak yuvarlaklar köşeli çıkıyor. acaba corel'den artcam'a yada artcam'den mach3'e geçişlerde mi sorun oluyor. corel 12, artcampro 9 ve mach3 arası geçişlerde hangi formatları kullanmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim.
 
merhaba arkadaşlar. hobi cnc aldım, ilk denemelerim. corel 12'de çizip artcam pro9'a ai formatında 5x seçeneği ile atıyorum. daha sonra mach3'te çalıştırıyorum. ancak yuvarlaklar köşeli çıkıyor. acaba corel'den artcam'a yada artcam'den mach3'e geçişlerde mi sorun oluyor. corel 12, artcampro 9 ve mach3 arası geçişlerde hangi formatları kullanmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim.
artcam da simulasyonu izle orda ne görünüyorsa o çıkar.
bence artcamden mach3 atarken sorun çıkıyor oda rezilasyon sorunu rezilasyonu yüksek tut.
birde bu dersleri takip et artık sorunları kendin çözersin
http://www.cncteknik.net/artcam-egitim/6112-artcam-egitim-videolari-turkce-sesli.html
http://www.cncteknik.net/artcam-egitim/7155-artcam-da-allah-yazmak-istiyorum-yardim-edermisiniz.html
 
Artcam de wrapping özelliği varmı acaba?
Yani 2D yada 2.5 eksen çizilen bir projeyi çapı belirtilen bir materyale sarma Xişlemi.
X yada Y eksenini A aksenine dönüştürme işlemi kısaca.
Bu konuda bilgisi olan varmı acaba???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst