Ariston NF, soğutucu bölme sorunları

Katılım
14 May 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
67
Ariston NF buzdolabımın Alt soğutucu bölmesi +10 +14 derecelerin altına inmiyor. Ana bölme bu halde iken deepfreeze bölgesi -16, 18 aralığında duruyor. Bu nedenle yiyecekler bozulmaya başladı.
Tüm forumları gezdim Ariston NF nin ortak sorunu haline gelmiş. Bazı arkadaşlar DF bölgesinin ayarını düşür , Ana bölmenin ayarını yükselt diyor. Denemeye başladım. sonucunu bilmiyorum.

Daha pratik ve kesin çözüm önerisi olan arkadaşlar lütfen paylaşsın. Bu yaz sıcağında gıdalar bozuluyor.
teşekkürler
 
Arkadaşlar sanırım Ariston ların ortak sorunu bu arıza, Hiç kimsede pratik bir çözüm önermiyor. Nette ki Araştırmalarım sonucuna göre üç çözüm yolu buldum. deneyin belki işinize yarar.

1) Dolabin içinde bulunan ayar anahtarlarından Deepfreeze ayarını düşürün, soğutucu bölümü yükseltin. Bir nebze işe yarıyor. Dolap içine derece koyarak kademe kademe deneyiniz.

2) Dolabı tamamen boşaltıp kapaklarını açıp fişini çekin. 24 saat sonra fişi takıp çalıştırın. Bu mevsimde dolabın borularında donan su çözülürse soğutma başlayacaktır.
3) Dolabı fişten çekip hava kanallarına iki saat boyunca saç kurutma makinesı ile hava verin. bu defrost sürenizi ve kanalların açılması işini hızlandırır.

şeklinde öneri ve pratik çözüm yollarını buldum. Teknik olarak rezistans ve kanalları değiştirtmek veya yeni bir buzdolabı almak da pahalı ama hızlı bir çözüm olacaktır.
 
bu husus aristona özgü değil her nf dolabın yapabileceği bir arıza türüdür..

büyük ihtimal dolabınız defrost yapamıyor..ya arabölme ısıtıcınız arızalı..ya evap ısıtıcınız arızalı ya termal sigorta ve sensör arızalı ya timer varsa kart arızalıdır..
 
sn.Artser
Nf ların ortak sorunu olduğunu kabul ancak en az iki tane Ariston un kısa sürede bu arıza ile çöpe gittiğini biliyorum.
çözemezsem buda çöpe gideceği açık ama belkide çözerim umudundayım.

dediğiniz gibi deep freeze ve soğutucu arasında ki kapalı bölge devamlı sıcak neredeyse el değmiyor. Ayrıca dolap hiç dinlenmeye geçmiyor devamlı fan sesi var.
Tüm bunların yanında doğru teknik servisi bulabilmek de ayrı bir sorun, nette baktığımızda servisler hakkında bilgi kirliliği olduğundan nasıl güvenip tamir ettireceğimiz de başka bir durum.

saygıyla
 
sana şöyle bir fikir vereyim.dolabın fişini çekip kapakları açıp [bu sıcak havalarda yeter diye düşünüyorum]24 saat beklettikten sonra dolabınız 1 hafta içinde alt tarafı soğutmuyorsa vede fan sürtünme sesi geliyorsa evap ısıtıcısı arızalanmıştır..şayet 1-2 ay sonra soğutmamaya başlıyorsa kanal ısıtıcısı arızalanmıştır..tabii bunları kart,timer vede bi metalden bağımsız söylüyorum..
 
Selam Artser arkadaşım,
Buzdolabımda iki işlem yaptım.
1. 32 derece sıcaklıkta dolabın fişini çektim. 6 saat bekledim.
2. Dondurucu bölme ayarını Orta ayara indirdim, Soğutucu bölüm ayarını da max az altında olacak şekilde ayarladım.

2 gün sonunda soğutucu bölme fanı çalışmaya başladığını gördüm. daha önce fan hiç çalışmıyordu. soğutucu bölme ısısı +11, +14 C" lerden +6, +8 aralığına geldi.

Dondurucu da sorun yoktu. Orda bir değişim olmadı. Malzemelerde erime gibi bir durum olmadı.
Ariston a uygun bir uğraşı oldu. Umarım aynı sorun ile karşılaşanlara rehber olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst