Arduino ve C# haberleşme

bassislife

Üye
Katılım
30 Kas 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
24
Konum
Izmir
Merhabalar. Benim öğrenmek istediğim şey arduino ve c# kullanalarak bir led kontrol etmekle alakalı. Led yakmak için c#'dan arduinoya 1 ve 0 bilgilerini yollayarak kontrolü sağlayabiliyorum. Ancak benim yapmak istediğim arduinoda giriş ve çıkışları tanımladıktan sonra geri kalan tüm işi c#'a yaptırmak. Benim yazdığım programın arduino kısmı şu şekilde idi;

void setup()
{
pinMode(13,OUTPUT);
Serial.begin(9600);
}

void loop()
{
if(Serial.available()>0)
{
String temp=Serial.readString();
if(temp=="1")
{
digitalWrite(13,HIGH);
}
else if(temp=="0")
{
digitalWrite(13,LOW);
}
}
}

Buradaki "digitalWrite(13,HIGH);" ve " digitalWrite(13,LOW);" işlemlerini arduino IDE değilde c#'a yaptırmak istiyorum. C# kısmı da fotoğraf olarak yüklüyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

55023

55024
 

Ekli dosyalar

memocan_55

Üye
Katılım
7 Eki 2010
Mesajlar
162
Puanları
33
Takipteyim. Banada lazım bu bilgi.
 
Konu Sah
B

bassislife

Üye
Katılım
30 Kas 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
24
Konum
Izmir
Takipteyim. Banada lazım bu bilgi.
Eğer bir şey bulursanız burada paylaşabilir misiniz? Bende öyle yapacağım çünkü.
 

silvestir

Uzman Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
1,703
Puanları
208
Kabaca yaziyorum

port.write(" digitalWrite(13,HIGH)"); yaparsın arduino tarafında gelen komutun içinden 13 ve HIGH kısmını çeşitli string komutlarıyla ayıklayarak ne geldiğine bakarsın

Port=13
Status = HIGH

if (Status==HIGH) digitalWrite(Port,HIGH);

if (Status==LOW) digitalWrite(Port,LOW);

Anca bu mantıkta yapılır.
 
Konu Sah
B

bassislife

Üye
Katılım
30 Kas 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
24
Konum
Izmir
Kabaca yaziyorum

port.write(" digitalWrite(13,HIGH)"); yaparsın arduino tarafında gelen komutun içinden 13 ve HIGH kısmını çeşitli string komutlarıyla ayıklayarak ne geldiğine bakarsın

Port=13
Status = HIGH

if (Status==HIGH) digitalWrite(Port,HIGH);

if (Status==LOW) digitalWrite(Port,LOW);

Anca bu mantıkta yapılır.
Cevabınız için teşekkürler. Ama bu şekilde yaparsak işi yinede arduino yapmış olmaz mı ?
 

silvestir

Uzman Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
1,703
Puanları
208
Başka türlüsü mümkün değil.

C# ile uğraşan birinin işlemci mantığını biliyor olması lazim. İşlemci digitalwrite dan anlamaz, bunun compile edilip makina koduna çevrilmiş halinden anlar. Dediğini yapabilmek için makina kodlarını atman lazım. Aldığı kodları hafızada biyere yazacak, sonrasında jump ile instruction pointeri o komutların olduğu yere konumlandırma lazım, sonrasında da ana programa geri dönecek
 

ilge ipek

Üye
Katılım
22 Haz 2019
Mesajlar
2
Puanları
3
Yaş
28
Selamlar,

C# üzerinden bu işi çözmek için Arduino IDE'sinde örnekler kısmında da bulabileceğin Firmdata yazılımları var. Dosya yolunu resim ile koydum. Bu yazılım belli bir data yapısı ile arduinoya gelen serial bilgisi kendi portlarını ve özelliklerini dışarıdan yönetmene yarar. Tam olarak istediğin şey. Blog sayfamda henüz buna yer veremedik maalesef, instructables üzerinde yapılmış örneği mevcut.

Arduino Standart Firmdata örneği;
https://www.instructables.com/id/Arduino-Installing-Standard-Firmata/

C# - Arduino ikilisi ile ilgileniyorsan, blogta yazdığımız C# içeriklerine göz atabilirsin. Şuan serye yeni başladık, güncellemeler yapıyoruz sürekli.

https://maker.robotistan.com/kategori/arduino/arduino-c-sharp-projeleri/

Aklına takılan kısımlarda yine yardımcı olmak isterim.
 

Ekli dosyalar

  • 48.9 KB Görüntüleme: 7
Konu Sah
B

bassislife

Üye
Katılım
30 Kas 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
24
Konum
Izmir
Selamlar,

C# üzerinden bu işi çözmek için Arduino IDE'sinde örnekler kısmında da bulabileceğin Firmdata yazılımları var. Dosya yolunu resim ile koydum. Bu yazılım belli bir data yapısı ile arduinoya gelen serial bilgisi kendi portlarını ve özelliklerini dışarıdan yönetmene yarar. Tam olarak istediğin şey. Blog sayfamda henüz buna yer veremedik maalesef, instructables üzerinde yapılmış örneği mevcut.

Arduino Standart Firmdata örneği;
https://www.instructables.com/id/Arduino-Installing-Standard-Firmata/

C# - Arduino ikilisi ile ilgileniyorsan, blogta yazdığımız C# içeriklerine göz atabilirsin. Şuan serye yeni başladık, güncellemeler yapıyoruz sürekli.

https://maker.robotistan.com/kategori/arduino/arduino-c-sharp-projeleri/

Aklına takılan kısımlarda yine yardımcı olmak isterim.
Sayenizde sorunum çözüldü teşekkür ederim.
 

Sponsor Bağlantı

Forum istatistikleri

Konular
106,559
Mesajlar
750,940
Kullanıcılar
395,964
Son üye
erkan353535

Yeni konular

Üst