Arduino ile sıcaklık kontrolü için ürün tavsiyesi

songriyaka

Üye
Merhaba,

Mikrodalga boyutunda bir kabinin sıcaklık kontrolünü yapmak için arduino ile program yazmak istiyorum.
İç sıcaklık X değere ulaşana kadar ısıtıcı çalışacak, X değerden daha düşük bir sıcaklık istediğimde de fan devreye girecek.
Buna bağlı olarak ısıtıcı tavsiyeleriniz var mıdır ?
kontrol etmek istediğim sıcaklık 20 -120 derece.

Merhaba,

Mikrodalga boyutunda bir kabinin sıcaklık kontrolünü yapmak için arduino ile program yazmak istiyorum.
İç sıcaklık X değere ulaşana kadar ısıtıcı çalışacak, X değerden daha düşük bir sıcaklık istediğimde de fan devreye girecek.
Buna bağlı olarak ısıtıcı tavsiyeleriniz var mıdır ?
kontrol etmek istediğim sıcaklık 20 -120 derece.
güzel insan, "gerçekçi ol imkansızı iste"ye bir örneksiniz 120-20= 100 C aradaki ısı farkı suyu kaynatıyor, pardon buharlaştırıyor. ne istediğinizin farkında mısınız?

Ustam bence vardır...
siz olmadığına emin misiniz?
ben yoktur demedim ki, sadece yeri nerede? neyi ısıtıp soğutacağız, aradaki ısı farkının kriteri ne? hani bir de 100-120 derecede çalışacak bir fan olayı? nereye üfleyecek gibi gibi kriterler olmadan neler yapılabilir benim yarım aklım almıyor. "teoride evet" (yazılım) ama pratikte?
şimdi suyun direncini/yoğunluğu 1 birim (bir) kabul edersek (0,98) havanın direnci de /yoğunluğu 800 birim filan gibi bir değerde oluyor. 1 kw motor, 1000 devir ve 100 cm pervane dönsün, saatte 1000 m3 havayı üflesin. aynı motoru suyun içine koy pervaneyi de 800 kat küçült 1000 devir dönmez ve 1000 m3 suyun yerini değiştiremez. kağıt üzerinde/ teoride olur ama pratikte olmaz. yani kriterler ne?

Merhaba,

Eğer kendin uğraşmak istemiyorsan senin isteğine en yakın çözüm böyle bir sıcak hava tabancasıyla olur. Böyle bir K tipi bit termokupl modülüyle birlikte ısıyı okuyabilrsin ve ikili bir röle kartıyla hem fanı hem sıcak hava tabancasını çalıştırabilirsin.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri