Arduino deneysel devre şemamdaki hata

UmutBeyy

Üye
Katılım
21 Mar 2020
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
24
Başınızı ağrıtmadan hemen sorunuma geçeceğim. Akvaryum sahibiyim ve ışıklandırması çok fazla ısınıyor bunun için ışıklandırmanın alüminyum kasasından akvaryum suyunu geçirerek soğutma yapmak, akvaryum suyunun sıcaklığında fazla düşüş veya yükselme olduğu zaman buzzer ile alarm almak istiyorum ve bunun için Fritzing de deneysel devre şeması kurdum. Soldan başlayacak olursam sırası ile bc547 npn transistör, 2 adet DS18B20 sıcaklık sensörü, buzzer, buton ve 2 adet led olmak üzere bu devreyi kurdum ancak soldan ilk DS18B20 sıcaklık sensörünün soldan 2. ve 3. ayakları arasında bağlantı hala yönlendirilmeyi bekliyor yazıyor. Sorun var mı anlayamadım incelerseniz sevinirim. Ayrıca Arduino ile çok haşır neşir değilim genel olarak bi devreyi de kontrol ederseniz sevinirim.

Deneysel Devre Tahtası Resmi
deneysel.PNG


Sorun olan pin'in yakından resmi
yakın.PNG


Kafanızı şişirmek istemiyorum ama ben bu devreyi pertinaks üzerine kurmak istiyorum yani en mantıklı bu geldi bana, bunun için de baskı devresi çizimini aldım ama bazı yerleri yanlış gibi geldi bana mesela arduino'nun 3 no'lu pini ile buton arasında hiç bir bağlantı yok ancak baskı devre şemasında butonun bir ayağı doğrudan 3 no'lu pin ile bağlı veya butondan motora giden bir kablo mevcut ancak deneysel devrede böyle bir şey mevcut değil yada çok garip bir direnç şekli var. (bunları pembe ile yuvarlak içine anldım) Bunu da kontrol ederseniz sevinirim.

Baskı devrenin resmi
baskı_devre - Kopya.PNG



Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın bu işte yeniyim ve pek bir bilgim yok. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst