Arduino D2 pinden 12v verdim

Katılım
29 Ara 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
1)Selamın aleyküm değerli arkadaşlar arduino uno r3 klon ch340 vardı elimde bir proje için kullanırken D2 ve D3 pinine buton bağladım (pull-down) arduinoyu da harici 12v la besledim Vın den orda sıkıntı yok. Ama ben butonun bacağını 12V a vermişim yanlışlıkla ve butona basınca arduinonun üzerindeki ışıklar biraz parladı ve sonra normal şekilde yanmaya devam etti. Şuan arduino çalışıyor +5v gnd ye falan led takınca led yanıyor ama kod atma işlemine gelince kod atamıyor. Kodu gönder diyorum sağ aşağıdaki yükleniyor en sona geliyor baya bekliyor sonra hata kodu veriyor. Muhtemelen çıkışı yandı arduinonun bunun bir tamir işlemi mümkün müdür.
Hata kodu:
Karta yüklenirken hata oluştu
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10 : not in sync: resp=0xaa

2) İkinci sorum ise arduino nano aldım ve hiçbir devreye bağlamadan bilgisayara taktım ch340 sürücüsü yüklü olduğu için direk gördü arduıno nano yu seçtim araçlardan portuda seçtim ama nano ya da kod atılmadı yine ilk yazdığım hatayı verdi ama nanoya herhangi bir işlem yapmadım yani bir devre kurmadım sadece usb den kod atmaya çalıştım. Sıkıntı bilgisayarımda olacağını düşünmüyorum çünkü başka arduınolara sıkıntısız kod atabiliyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler
 
Pro mini 5v 16mhz 328p yi seç. Yükleniyor dediği anda resete bas bırak.
 
Hocam çalıştı nano teşekkür ederim
 
Son düzenleme:
pinMode(led,HIGH); bu kod ledi yakmaz.
 
İlk yazdığım uno ile bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
2) Nano olayı çözülmüştür
Bolu beyi hocam fark ettim bende yanlışlık yaptım orda düzelttim
 
25 liralik uno için 20 liralik çip alınıp ugrasilmaz hoca.
 
@mehmet.bey Hocam Atmega 328P galiba arduinda kullanılan. Bir siteden sipariş edeceğim değiştirip deneyeceğim sonucu yine paylaşırım burada. @silvestir Üstadım amacım arduinoyu tamir etmek yani gidip yine yenisini alırım ama boşu boşuna yatmasın bozuk olan arduino, birde kendimce uğraş işte eğlence :D Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,470
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst