Arcelik 8I03 Y sikma yapmiyor.

ensar_y

Üye
Katılım
22 Ağu 2016
Mesajlar
64
Puanları
1
Merhaba arkadaslar;

Arcelik camasir makinam yikamadan sonra sikma yapmiyor. Neden acaca. Alt sag tarafta ufak bi bolme var o bolmede corap kalmis olabilir dediler oraya baktigim da bisi bulamadim. Baska ne olabilir acaba.
 
Sıkma iptal tuşu var mı?
 
Hic fikrim yok hocam. Bakmam lazim. Bakinca yazarim.
 
Sikma iptal tusu yokmus hocam. Bugun esim yikamis camasir sikma yapmis makina ilginc.
 
Suyu tam boşaltmazsa sıkma yapmaz.Su boşaltma motoru takılıyor olabilir,içinde pislik olabilir,
boşaltma yolunda borusunda çorap vs. bir şey olabilir.Su geç boşalıyor olabilir
 
Napmaliyim servis cagirmadan hocam?
 
Merhaba. Bunu en son olarak bence size çok net ifade etmişler zaten. Ama ben de açıklamaya çalışayım bu durumu size. Çamaşır ve bulaşık makinesindeki çalışma programlarında algoritma (Çalışma devamlılığının mantığı) bir program tam bitmeden devamında gelen diğer programlarla ilgili işlemlerin katiyen başlayamayacağı yönündendir. Örneğin ikisinde de çalışmanın kesintisiz (Takılmadan) devamlılığı mantığı (Prensibi) budur aslında.

Burada makine içinde su kalmasını önleyecek en gerekli müdaheleleri yapmanız gerekiyor. Makinadaki tamburdan suyu boşaltacak olan su boşaltma motoru pompasının mili belki sıkışmış olabilir, içine bazı yabancı cisimler kaçmış veya elektrik motorunun geçme pabuçlu olan bağlantısı varsa eğer bunlarda yer alan geçme elektrik bağlantısı, elektriki geçmezlik o anda tam olamadığından suyu tam boşaltamıyor da olabilir. Bunları sıkılayın.

Su tam olarak boşaldıktan sonra bunu alıcı bir sensör göreviyle su seviyesini yoklayıp anlayacak olan parça preostatdır. Preostat okey verdikten sonra diğer bir progaram geçilebilir, gümrük geçişlerindeki gümrük memuru gibi çok önemli bir görevi vardır, bu noktalarda preostatın, bir benzetme yapılırsa. Bu önemli parçanın bağlantı kablo pabuçlarını da sıkılayın örneğin, belki bir elektriki geçirimsizlik (Oksit, pas, vb.bir etkenle yüksek bir omaj oluşmasıyla) vardır. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst