Aracın geri kaydığını nasıl anlarım?

Bu kaymanın muhtemelen aracın ilk kalkış anında olacağını düşünürsek max. 1.5-2 metre diyebiliriz.
Desenize araç uçurumdan aşağı düştü:)
Bu mesafeden eminmisiniz?
 
güzel insan, konuyu baştan beri okuyup takip ediyorum. şimdi bu araç ne iş yapar? hangi zeminde hareket eder? yasal trafikte mi yokuş çıkar? sürücüsü var mı? bu soruların cevabını bilsek mantıklı makul cevaplar verebiliriz. ne kadar basit olur bilmiyorum ama aktarım organına takacağız bir sensör işinizi görebilir. tıpkı otomobilinizi geri vitese taktığınızda öten zımbırtı gibi (adını hatırlayamadım). ayrıntılar önemli, sorunun kalitesini arttırır ve kaliteli cevaplar verdirir.
 
Herkese merhaba,

İş yerinde özel bir proje için güvenlik nedeniyle aracın geri kaymasını algılamam gerekiyor ancak pek çok kişiye sormuş olsam da kimseden uygulanabilir bir fikir alamadım.

Aracın üzerindeki mevcut elektronik aksam ile bunu yapamayacağım kesin.

Yön algılayabilecek ve otomotiv sektörüne uygulanabilecek bir sensör, switch tarzı bir elektronik eleman bilen var mıdır?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Edit: Gyro adında sensörler varmış ancak bu sensörler aracın yokuşta olduğunu algılayabiliyor sanırım sadece, hareketin yönü ile ilgili bir bilgi vermiyorlar diye anladım.

Linktekine benzer bir cip ve MCU kullanildiginda aracin X, Y, Z yonunde ivmelenmesinden kolayca haberdar olunur.

https://www.robodunya.com/mpu6050-6-eksen-ivme-ve-gyro-sensoru-77
 
Aracın kilometre saycanıdan faydalanmayı deneyin.Büyük ihtimalle manyetik sensör kullanılmıstır(eski nesillerde tel halatlı oluyordu)Bu durumda ölçebileceginiz en az mesafe tekerin bir turunda katettigi mesafe kadar olacaktır.Yok bu bana uymaz daha hassas birşey istiyorum dersen sensor sayısını 2 ye 4 e çıkararak teker diskinden okuma yaparak adeta bir enkoder yapmış olursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,808
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst