Araç için kablo ekleme kesit farkı

Merhaba aracıma kayar led montajı yaptım ama sinyallerden birisine mecburen ek yapmak zorunda kaldım. Cihazdaki ve araçtaki kablolar çok ince 0.5 mm gibi bende 1.5mm kesitli elektirik kablosu kullandım bu ek fazla akım çekme vs sorun yaratır mı ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ederim

Merhaba aracıma kayar led montajı yaptım ama sinyallerden birisine mecburen ek yapmak zorunda kaldım. Cihazdaki ve araçtaki kablolar çok ince 0.5 mm gibi bende 1.5mm kesitli elektirik kablosu kullandım bu ek fazla akım çekme vs sorun yaratır mı ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ederim
kaç metre uzunluğunda? 20-30 santimse sıkıntı çıkarmaz.

Yanan araç haberlerinin çoğunun elektrik tesisatlarına yanlış müdahaleler sonucu olduğunu düşünüyorum. Dizel araçların da yandığını görüyoruz.

Bu nedenle aracınızın orijinal tesisatına müdahale etmeyin derim. Fabrikadan nasıl çıktıysa öyle kullanın.

Oto elektrik tesisatların maruz kaldığı şartlar normal elektrik hatları gibi değil. Titreşim var, ani sıcaklık değişimleri var, korozif etkiler var, motor bölgesinde motor ısındıktan sonra özellikle yaz aylarında sıcaklık çok yüksek. Buralarda normal elektrik kablosu kullanılmaz. Elektrik tesisatlarında yaptığımız ekler gibi ekler yapılmaz. Orijinal tesisatlara (harness) baktıysanız herşey soketlidir, sokette contalı ve kilitlidir.

Ayrıca oto elektrik tesisatı gerilimi 12 Volttur yani düşüktür, bu da sigorta gibi koruma elemanlarını doğru seçseniz bile sizin sonradan eklediğiniz devrenin toplam direnci büyük geldiğinde sigortanın çok geç atmasına veya atamamasına ve tesisatın yanmasına sebep olabilir.

Yanan araç haberlerinin çoğunun elektrik tesisatlarına yanlış müdahaleler sonucu olduğunu düşünüyorum. Dizel araçların da yandığını görüyoruz.

Bu nedenle aracınızın orijinal tesisatına müdahale etmeyin derim. Fabrikadan nasıl çıktıysa öyle kullanın.

Oto elektrik tesisatların maruz kaldığı şartlar normal elektrik hatları gibi değil. Titreşim var, ani sıcaklık değişimleri var, korozif etkiler var, motor bölgesinde motor ısındıktan sonra özellikle yaz aylarında sıcaklık çok yüksek. Buralarda normal elektrik kablosu kullanılmaz. Elektrik tesisatlarında yaptığımız ekler gibi ekler yapılmaz. Orijinal tesisatlara (harness) baktıysanız herşey soketlidir, sokette contalı ve kilitlidir.

Ayrıca oto elektrik tesisatı gerilimi 12 Volttur yani düşüktür, bu da sigorta gibi koruma elemanlarını doğru seçseniz bile sizin sonradan eklediğiniz devrenin toplam direnci büyük geldiğinde sigortanın çok geç atmasına veya atamamasına ve tesisatın yanmasına sebep olabilir.
Makara halinde satılan oto elektrik kabloları var . Hem metal kısmı hem izolasyon kısmı nyaf kablolara göre daha üstün özellikte . Gençler egzoz patlatmak yerine aydınlatma yapsın . Destekliyorum :)

Makara halinde satılan oto elektrik kabloları var . Hem metal kısmı hem izolasyon kısmı nyaf kablolara göre daha üstün özellikte .
Bakır kısmı kalaylı galiba bir ara almıştım, gemilerde kullanılan kablolar da böyle olabilir. @paskomya Abi biliyordur gemilerdekini.

Ben orijinal tesisata müdahale etmemekten yanayım.

Bakır kısmı kalaylı galiba bir ara almıştım, gemilerde kullanılan kablolar da böyle olabilir. @paskomya Abi biliyordur gemilerdekini.

Benim babam bile gençliğinde yapmış bu işleri . Ayak dibine mavi lamba , araç altına başka renk lamba . Tabi o zamanın imkanları ile . Ben bu hususlarda gençlere kızmıyorum . Yeter ki göz patlatan led farlara bulaşmasınlar bir zahmet .Araba sürmekten soğudum geceleri .

aynen katılıyorum usta . yanan araçlar var. bir de ilave yapayım bazen orijinal kablo bile ince kullanmış gerilim düşümü oluyor . örnek cam indirme kaldırma sistemi kabloları ince olduğu için gerilim düşümü oluyor . sonradan kalın kablo ile röle takılıyor daha güçlü ve düzgün çalışıyor cam sistemi. zaten Çin üretimi motosikletlerde neredeyse neredeyse bakır tel koymadan kablo imal edip motor çalıştıracaklar :=)

kaç metre uzunluğunda? 20-30 santimse sıkıntı çıkarmaz.
1 metre civarı arka sol lambalar girişinden sağ lambaya kadar ve sürekli aktif çalışan bi ürün değil görünürlüğü arttırması için fren lambası ve sinyallerden aldım sadece

Teşekkür ederim bende bu konudan korkumdan bir bilene danış demişler o yüzden bilen arkadaşlardan yardım istedim bu ara LED arka cam üstüne yapışık kablolar da arka sol stop yanında

tekne ve yatlarda deniz elektriği DC olduğu için ve ahşap olayından dolayı özel yanmaz kablo nerdeyse şart gibidir.. yani deniz elektriği kara elektriğinden bir gömlek daha zordur. bu nedenle özel yanmaz kablolar kullanılır. ben modifiye dediğimiz olayda tekneye/yata en basiti led bile döşesem elektriği, teknenin yetkili elektrikçisine bağlatırdım. olay para değil can olayı.
1 metre civarı arka sol lambalar girişinden sağ lambaya kadar ve sürekli aktif çalışan bi ürün değil görünürlüğü arttırması için fren lambası ve sinyallerden aldım sadece
sorun çıkartacağını zannetmiyorum ama araba kullanıyorsun güzel insan, gidip geliyorsun uygun bir yer bulduğunda, oto elektrikçiden, modifiye yapan dükkandan uygun kalınlıkla kablonu yenilemeni tavsiye ederim. 1 metreden ne olur dememek lazım. aslında olmaz, olmaz olmasına da. sistemine de zarar vermeyebilir, ama led driver de sıkıntı yapabilir.

gelelim araçlarda elektrik tesisatına müdahele etmek. şimdi araçların tamamında beyin var ve elektriği en verimli kullanacak şekilde programlı. nedeni ise akünün kullanım sınırlamasıdır. yok ses sistemiydi, yok ışık sistemiydi (farlar, ambiyans) genelde sisteme tecavüz eden yapılardır. arabada boş sigorta varsa konulabilecek yerlere olmasa bile sigorta yeri yaratıp aracın içini güzelleştirerek pavyon benzeri bir şeyler yapıyorlar. zevk meselesi tabii kimsenin zevki bizi ilgilendirmez. hatta çok daha değişik şeyler yapılabilir ama elektrik sistemi buna izin veriyor mu? bir araştırmak lazım. bir de DC olayı yani akü beslemesi durumunda elektrik çok değerlidir, çünkü kullanımı sınırlıdır, depodan yersin sürekli. akünün ömründen yersin sürekli.
aslında bu konular benim değil siz değerli ustalarımın bilgi beni konuşturmamalı. ben elektrikçi değilim.

konu sahibi güzel insan, bizler kötücül, pesimist insanlar değiliz. sadece kurallara uyulmasından yanayız. araç bilmiyoruz, marka, model? benzin, dizel? kayan yazının özelliklerini? kaç amper? kullandığın eklediğin kablonun 1 metre olduğunu yeni öğreniyoruz. tamam büyük sıkıntı değil ama. yine de sorun değil mi? soruna gerçekten cevap vermek kolay olabilir ama sistemini bilmek gerekir ve yetkin bir oto elektrik ustasının fikri gerekir. kazasız belasız kullanman dileğiyle.

Teşekkür ederim tekrardan bu güzel yorumun için ürün sadece parkları açınca devreye giren fren ve sinyallerde aktif olan üzerinde çok bilgi yazmayan a101 den alınma piranha marka kırmızı kayan LED araç symbol 1.2 2012 model lpg

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri