Bakır kısmı kalaylı galiba bir ara almıştım, gemilerde kullanılan kablolar da böyle olabilir.
@paskomya Abi biliyordur gemilerdekini.
Ben orijinal tesisata müdahale etmemekten yanayım.
tekne ve yatlarda deniz elektriği DC olduğu için ve ahşap olayından dolayı özel yanmaz kablo nerdeyse şart gibidir.. yani deniz elektriği kara elektriğinden bir gömlek daha zordur. bu nedenle özel yanmaz kablolar kullanılır. ben modifiye dediğimiz olayda tekneye/yata en basiti led bile döşesem elektriği, teknenin yetkili elektrikçisine bağlatırdım. olay para değil can olayı.
1 metre civarı arka sol lambalar girişinden sağ lambaya kadar ve sürekli aktif çalışan bi ürün değil görünürlüğü arttırması için fren lambası ve sinyallerden aldım sadece
sorun çıkartacağını zannetmiyorum ama araba kullanıyorsun güzel insan, gidip geliyorsun uygun bir yer bulduğunda, oto elektrikçiden, modifiye yapan dükkandan uygun kalınlıkla kablonu yenilemeni tavsiye ederim. 1 metreden ne olur dememek lazım. aslında olmaz, olmaz olmasına da. sistemine de zarar vermeyebilir, ama led driver de sıkıntı yapabilir.
gelelim araçlarda elektrik tesisatına müdahele etmek. şimdi araçların tamamında beyin var ve elektriği en verimli kullanacak şekilde programlı. nedeni ise akünün kullanım sınırlamasıdır. yok ses sistemiydi, yok ışık sistemiydi (farlar, ambiyans) genelde sisteme tecavüz eden yapılardır. arabada boş sigorta varsa konulabilecek yerlere olmasa bile sigorta yeri yaratıp aracın içini güzelleştirerek pavyon benzeri bir şeyler yapıyorlar. zevk meselesi tabii kimsenin zevki bizi ilgilendirmez. hatta çok daha değişik şeyler yapılabilir ama elektrik sistemi buna izin veriyor mu? bir araştırmak lazım. bir de DC olayı yani akü beslemesi durumunda elektrik çok değerlidir, çünkü kullanımı sınırlıdır, depodan yersin sürekli. akünün ömründen yersin sürekli.
aslında bu konular benim değil siz değerli ustalarımın bilgi beni konuşturmamalı. ben elektrikçi değilim.
konu sahibi güzel insan, bizler kötücül, pesimist insanlar değiliz. sadece kurallara uyulmasından yanayız. araç bilmiyoruz, marka, model? benzin, dizel? kayan yazının özelliklerini? kaç amper? kullandığın eklediğin kablonun 1 metre olduğunu yeni öğreniyoruz. tamam büyük sıkıntı değil ama. yine de sorun değil mi? soruna gerçekten cevap vermek kolay olabilir ama sistemini bilmek gerekir ve yetkin bir oto elektrik ustasının fikri gerekir. kazasız belasız kullanman dileğiyle.