Arızalı komponent hakkında yardım

iamalper

Üye
Katılım
14 Ara 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar ekte resimde sol tarafta yuvarlak içindeki komponentin ne oldugunu bulamadım ,transistör ise model numarası nedir nasıl bulabilirim.Muadili olabilecek birşey ise kodu nedir? 1e olarak baktıgımda başka birşey çıkıyor a92 olarak bakınca başka birşey emin olamadım.Laptop anakartında inverter e giden tetikleme mekanizmasını kontrol ediyor.Benim laptopta yanık oldugu için aynı sorunu yaşayan başka birinin çekmiş oldugu resimden yola çıktım.Benzeri birşey bulamayacak olursam köprüleme ile ekran ışığını alabilirmiyim diye merak ettim.Fikirlerinize ve deneyimize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • Front & Back.jpg
    Front & Back.jpg
    174.1 KB · Görüntüleme: 28
arkadaşım hurda kartlarda benzer bileşenler vardır aşağı yukarı eş değerdedirler, ama senin önce bilgi kağıdını (datashett) leri iyi okuman lazım ve nerede bulabileceğini öğrenmen lazım. 30volt P kanal nir mosfetle değiştirmeni tavsiye ederim tabii oradaki kondastörü de
 
Hızlı cevaplar ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Yazıcıoğlunda bulunabilir mi? yada Türkiyede internetten siparişi mümkün olan birşeymidir?Data sheetlerine a92v olarak http://www.s-manuals.com/pdf/datasheet/b/c/bc846-bc849_general.pdf bu adresten buldum ama doğru komponentmi emin olamadım.30v p kanal aramam yeterliyse bu doğrultuda devam edeceğim.
 
30 volt p kanal diye ara, böyle malzemeleri genellikle fabrika için üretirler TR de bulman çok zor. amper bilgisine bakmayı unutma, düşük amper bir şey bulursun takarsın çalışır ama kısa sürede bozulur.
 
@silvestir usta ben de çuvalladım şimdi n kanal mı p kanal mı diye, oturup en az 1 saat data shett araştırması yapmak gerekiyor ama ben o ayarda değilim error vermeye başladım, zaten gözlüksüz ekranı göremiyorum , arkadaşım bilgi kağıdını iyi incele, p kanalda çalışmazsa n kanalda çalışacaktır ama bu para ve zaman kaybı olacaktır. ve bu sistemler genelde n kanaldır (hatam varsa lütfen düzeltiniz)
 
karmaşık bir komponent oldugunun farkındayım uğraşmak baş ağrıtacak bu yüzden lcd inverterünü sadece voltaj ile besleyip ışığı almayı hedefliyorum.inverter i devre dışında voltaj ile çalıştırmanın sorun olmamasını umut ediyorum.genellikle kaç volt ile beslendiğine dair fikriniz varmıdır?videolarda 12v ile besleyende var 19v ilede.ölçüm yapıp emin olmak en iyisi ama sizin deneyimlerinizide duymak isterim bu konuda
 
Bu komponentin sadece arka aydinlatmayi beslediginden eminmiyiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst