Arçelik, Beko Çamaşır ve Bulaşık Makinaları Test Programı

Yok mu fikri olan?
 
Kimseden yardım gelmedi ama sorunu 2 vida sökerek. Emniyet anahtarı arızalanmış onu değiştirdim. Servis 71 lira dedi işçilik dahil ben 12 liraya bitirdim.
 
benimde çamasır makinemle başım dertte. BEKO D1 6101 ES bir makinem var . su aliyor sıkma yapmamış. Sıkmaya ayarladım kapı kilit sesi geliyor sonra program devam etmiyor. Başlat tusuna basılı tutunca sonlandıyor suyu tahliye ediyor. Ama yıkama yada sıkma programlarının hiçbirisini yapmıyor. Yazılan test programını yanlış yapmasıysam F11 yazdı. Sorun hakkında bir fikriniz var mı acaba
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
motor kömürleri bitik kömürleri yenileyin sorun çözülecektir.
 
Motor kömürü hakkında hiçbir fikrim yok
Nereden alınıp temin edilir yada nasıl değiştirilirki
 
bana ulaş yardımcı olayım .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar 3650 ft arçelik çamaşır makinesinin ana yıkama üstündeki ön yıkama lambası yanıyor sönüyor. Bende konudaki test işlemini uyguladım ancak düzelmedi. Kartı söktüm. Kartta hafif kararmalar vardı sildim yanan bir şey göremedim. Ancak d21 ve d20 diyotları sanki kesilmiş gibi. Acaba fabrika dan çokta mı kesiliyor. Çünki ben hiç bir zaman servis çağırmadı makineme. Ayrıca bu işlemin bahsettiğim arızaya sebebiyet verebilir mi?
 
makinadaki bir arıza yüzünden ön yıkma lambası yanıp sönüyor.arızayı tesbit etmeniz gerekli rezistans arızalı olabilir ntc arızalı olabilir.
 
Valla arkadaşlar çözüm şu dönen program düğmesinin bulunduğu panel sökülür. Dönen program düğmesinin küçük bir kartı var yavaşça sökülür alttaki bakır kontak çok hassas yerinden çıkarmamak için dikkat edin. 1. İşlem karttaki siyah temas yüzeylerin hafifçe zımparalayın. Sonra kontak uçlarını da hafifçe kazıyın dikkat edin kırmayın. Birazda yukarı doğru kaldırın. İşlem buraya kadar. Makineyi toplayın. Reset işlemi aslında pompaya al başlaya bas şeklinde değil eksik. Önce pamuklu 90 A alıp başlata basarak makineye enerji veriyoruz. Sonra elimizi başlattan çekmeden sıkmaya alıyoruz bırakıp tekrar başlata basıyoruz. Ekranların kararması gerek. Sonra makinenin düzeldiğini göreceksiniz. Ben şahsi kanaatim Program tuşu temas edip etmeme konusunda tereddüt ettiğinden (en azından benim makinem öyleydi) ben beynin karıştığı kanaatindeyim. Program düğmesine bu işlem yapıldığında kontaklar tam oturduğundan beyin karışmıyor diye düşünüyorum.
 
Bakımcı arkadaşım mesaj atmışsın numara yollamışsın ayrıca beni ata demişsin daha önceki bir konudan. ben hallettiğim için geri bakmamıştım. Aslında soru soruyoruz cevabı bulunca geri bakmıyoruz. Bu yüzden bu gün ki meseleyi yukarıdaki gibi açıklamış oldum. İlgine teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst